Slik endrer du innstillinger for krypterte tilkoblinger

29. august 2019

ID 157530

Krypterte tilkoblinger etableres over SSL- og TLS-protokoller. Som standard skannes Kaspersky Anti-Virus slike tilkoblinger på forespørsel fra URL-veileder.

Slik endrer du innstillinger for krypterte tilkoblinger:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Settings 2019.png-knappen nederst i vinduet.

Vinduet Innstillinger åpnes.

3. Gå til delen Ekstra.
  4. Klikk på lenken Nettverk for å gå til vinduet Nettverksinnstillinger.
  5. I Skanning av krypterte tilkoblinger, klikk på lenken nettsteder for å åpne vinduet Nettsteder.

Dette vinduet viser en liste over nettsteder hvor krypterte tilkoblinger ikke kan bli dekryptert. Krypterte tilkoblinger kan ikke skanes på disse nettstedene. Denne listen er oppdatert av Kasperskys eksperter.

6. Velg en handling som skal utføres ved tilkobling til nettsteder over kryptert tilkobling:
    • Ikke skann krypterte tilkoblinger. Programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger.
    • Skann krypterte tilkoblinger på forespørsel fra beskyttelseskomponenter. Programmet skanner kun krypterte tilkoblinger på forespørsel fra URL-veileder. Denne handlingen er valgt som standard.
    • Skann alltid krypterte tilkoblinger. Programmet skanner alltid krypterte tilkoblinger.
  7. Velg en handling som skal utføres hvis det oppstår feil ved skanning av krypterte tilkoblinger:
    • Ignorer. Hvis denne handlingen er valgt, avslutter programmet tilkoblingen med nettstedet hvor skannefeilen oppstod.
    • Spør. Hvis det oppstår en feil ved skanning av krypterte tilkoblinger med et nettsted, viser programmet en varsling hvor du kan velge en handling:
      • Ignorer. Programmet avslutter tilkoblingen med nettstedet hvor skannefeilen oppstod.
      • Legg til nettsted i unntak. Programmet legger til nettstedsadressen i listen over unntak. Programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger på nettsteder oppført i unntakslisten. Disse nettstedene vises i vinduet Nettsteder med skannefeil.

Dette alternativet er valgt som standard.

• Legg til nettsted i unntak. Programmet legger til nettstedet i listen over unntak. Programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger på nettsteder oppført i unntakslisten. Disse nettstedene vises i vinduet Nettsteder med skannefeil.
  8. Klikk på Nettsteder med skannefeil for å åpne vinduet Nettsteder med skannefeil. Programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger på disse nettstedene. Men programmet kontrollerer adressene til disse nettstedene mot databasen med skadelige URL-adresser. Hvis et nettsted finnes i databasen med skadelige URL-adresser, avslutter programmet tilkoblingen med nettstedet.
  9. Klikk Behandle unntak for å åpne vinduet Unntak og utføre følgende handlinger:
    1. Klikk Legg til-knappen for å legge til nettstedet i listen over unntak for skanning av krypterte tilkoblinger.
    2. Angi domenenavnet til nettstedet i feltet Domenenavn.
    3. Klikk på Legg til.

Programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger med dette nettstedet. Merk at når du legger til et nettsted i listen over unntak, kan det begrense funksjonaliteten til skanning av nettstedet med URL-veileder.