Kaspersky Internet Security 20

AO Kaspersky Lab

29. august 2019

ID 34744

Kaspersky er en verdensberømt leverandør av systemer som beskytter datamaskiner mot diverse trusler, inkludert virus og annen skadelig programvare, uønsket e-post (søppelpost) samt nettverks- og hackingangrep.

I 2008 ble Kaspersky rangert blant fire av verdens største leverandører av sikkerhetsprogramvare (IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor). Kaspersky er den foretrukne leverandøren av PC-beskyttelsessystemer for hjemmebrukere i Russland («IDC Endpoint Tracker 2014»).

Kaspersky ble grunnlagt i 1997. Siden har det vokst til et internasjonalt konsern med 38 kontorer i 33 land. Selskapet har mer enn 3 000 høyst kvalifiserte ansatte fagfolk.

Produkter. Kasperskys produkter gir beskyttelse for alle systemer fra hjemmedatamaskiner til store bedriftsnettverk.

Det personlige produktutvalget inkluderer sikkerhetsprogrammer for stasjonære og bærbare PC-er samt nettbrett, smarttelefoner og andre mobile enheter.

Selskapet tilbyr beskyttelses- og kontrolløsninger og -teknologier for arbeidsstasjoner og mobile enheter, virtuelle maskiner, fil- og nettservere, e-postgatewayer og brannmurer. Selskapets portefølje inkluderer også spesialiserte produkter som gir beskyttelse mot DDoS-angrep, beskytter industrielle kontrollsystemer og forhindrer pengesvindel. Når de brukes sammen med Kasperskys sentraliserte administrasjonssystem, vil disse løsningene sikre effektiv og automatisert beskyttelse mot datamaskintrusler for selskaper og organisasjoner av enhver størrelse. Kasperskys produkter er sertifisert av viktige testlaboratorier, kompatible med programvare fra ulike leverandører og optimalisert for å kjøre på mange maskinvareplattformer.

Kasperskys virusanalytikere arbeider døgnet rundt. Hver dag oppdager de hundrevis av nye datamaskintrusler, oppretter verktøy for å oppdage og desinfisere disse truslene, og inkluderer dem i databasene som brukes av Kasperskys programmer.

Teknologier. Mange teknologier som nå er en del av moderne antivirusverktøy er opprinnelig utviklet av Kaspersky. Det er ingen tilfeldighet at Kaspersky Anti-Virus' kjerne brukes i produktene til en rekke andre utviklere, inkludert: Alcatel-Lucent, Alt-N, Asus, BAE Systems, Blue Coat, Check Point, Cisco Meraki, Clearswift, D-Link, Facebook, General Dynamics, H3C, Juniper Networks, Lenovo, Microsoft, NETGEAR, Openwave Messaging, Parallels, Qualcomm, Samsung, Stormshield, Toshiba, Trustwave, Vertu, ZyXEL. Mange av selskapenes nyskapende teknologier er patenterte.

Resultater. I løpet av de siste årene har Kaspersky vunnet hundrevis av priser for sine tjenester innen bekjempelse av datamaskintrusler. Etter tester og forskning utført av det anerkjente østeriske testlaboratoriet AV-Comparatives i 2014, ble Kaspersky rangert blant de to beste leverandørene med flest Advanced+-sertifikater, og ble etter hvert tildelt Top Rated-sertifikatet. Men Kasperskys viktigste resultat er lojaliteten til brukerne av programmene deres verden rundt. Selskapets produkter og teknologi beskytter mer enn 400 millioner brukere, og bedriftskundene teller mer enn 270 000.

Kasperskys nettsted:

http://www.kaspersky.no

Virusleksikon:

https://securelist.com

Kaspersky VirusDesk:

https://virusdesk.kaspersky.com/ (for analysering av mistenkelige filer og nettsteder)

Kasperskys fellesskap:

https://community.kaspersky.com