Kaspersky VPN Secure Connectiоn for Windows

Slik konfigurerer du tilpasset DNS over HTTPS-server

4. april 2024

ID 269885

Du kan konfigurere en tredjeparts DNS over HTTPS-servere som et alternativ til standard DNS-servere. Dette alternativet kan være nyttig hvis du trenger å kontrollere og filtrere DNS-spørringene dine eller få tilleggsfunksjonalitet levert av en bestemt DNS-leverandør.

Slik konfigurerer du en tilpasset DNS over HTTPS-server:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Åpne hovedvinduet og klikk på Meny-knappen.
  3. Velg InnstillingerEgendefinert DNS.
  4. Klikk på Innstillinger.

Vinduet Egendefinert DNS vil da åpne.

5. Bytt Bruk egendefinert DNS over HTTPS-server bytt til .

For å sette opp en DNS over HTTPS-server, må du slå av VPN.

6. Angi adressen til DNS over HTTPS-serveren og klikk på Lagre knappen.

Eksempler på DNS over HTTPS-servere:

• Google: https://dns.google/dns-query
  • Cloud Flare: https://cloudflare-dns.com/dns-query
  • AdGuard (med filtrering): https://dns.adguard.com/dns-query

Vilkårene for bruk bestemmes av tjenesteleverandøren. Brukeren tar ansvar for å bruke tjenesten som tilbys av en bestemt DNS-server.