Om Privat surfing

4. april 2024

ID 93724

Mens du surfer på nett, bruker nettstedene sporingstjenester til å samle inn informasjon om nettaktivitetene dine. Sporingstjenester bruker informasjonen som mottas til å analysere aktivitetene dine, og de kan bruke analyseresultatene til å vise deg relevant reklame.

Komponenten Privat surfing er utformet for å forhindre innsamling av informasjon om aktivitetene dine på nett.

I oppdagelsesmodus vil komponenten Privat surfing oppdage og telle antall forsøk på å samle inn data, og skrive denne informasjonen til en rapport. Oppdagelsesmodus er aktivert som standard, og datainnsamling er tillatt på alle nettsteder.

I blokkeringsmodus vil komponenten Privat surfing oppdage og blokkere forsøk på å samle inn data, og skrive informasjon om disse forsøkene til en rapport. I denne modusen blokkeres innsamling av data på alle nettsteder, unntatt:

• etter nettsteder lagt til som unntak
  • etter nettstedene til Kaspersky og deres partnere
  • etter nettsteder som kan slutte å fungere hvis du blokkerer sporingstjenester, i henhold til informasjon tilgjengelig for Kaspersky

Telleren for blokkerte forsøk på å samle inn data viser det totale antallet blokkeringer på hele nettstedet, avhengig av hvor mange sider som er åpne i nettleseren. Hvis én side er åpen i nettleseren, blir bare blokkerte forsøk på å samle inn data på denne siden på nettstedet talt. Hvis flere sider på samme nettsted er åpne i nettleseren, telles de blokkerte forsøkene på å samle inn data på alle sidene på nettstedet som er åpne i nettleseren.

Du kan administrere komponenten Privat surfing via grensesnittet i Kaspersky Small Office Security, eller ved hjelp av utvidelsen for Kaspersky Protection i nettleseren din.

Privat surfing har følgende begrensninger:

• Programmet blokkerer ikke sporingstjenestens innsamling av data for kategorien Sosiale nettverk mens du er på nettstedet til det aktuelle sosiale nettverket.
  • Hvis det ikke kan fastslås hvilken webside forsøket på datainnsamling kom fra, vil Kaspersky Small Office Security verken blokkere forsøket på innsamling av data eller vise informasjon om det.
  • Hvis websiden som forsøket på innsamling av data ble sendt fra kan fastslås, men ikke samsvarer med noen av websidene som er åpnet i nettleseren, bruker Kaspersky Small Office Security handlingen som er angitt i innstillingene til Privat surfing (blokkerer eller tillater innsamling av data). Programmet viser informasjon om forsøket på innsamling av data i rapporter, men inkluderer det ikke i statistikken som vises i vinduet Privat surfing, eller i nettleseren.

Denne funksjonaliteten er ikke tilgjengelig hvis Kaspersky Small Office Security er installert på en filserver.