Om sikker tilkobling til trådløse nettverk

16. september 2019

ID 127182

Offentlige trådløse nettverk kan være underbeskyttede, for eksempel hvis et trådløst nettverk bruker en sårbar krypteringsprotokoll eller et svakt passord. Når du gjennomfører nettkjøp over et usikkert trådløst nettverk, sendes passordene dine og andre konfidensielle data som ikke kryptert tekst. Hackere kan fange opp de konfidensielle dataene dine, finne ut bankkortnummeret ditt og få tilgang til pengene dine.

Dette programmet vil sjekke det trådløse nettverket når du kobler til det. Hvis det trådløse nettverket er utrygt, blir du bedt om å opprette en sikker tilkobling via en spesielt tilordnet server i landet du angir. Nettstedets data overføres først til den tilordnede serveren. Deretter sender programmet dataene til enheten din over en kryptert og sikker tilkobling.

Du må kjøre programmet Kaspersky Secure Connection for å bruke komponenten Sikker tilkobling. Kaspersky Secure Connection installeres sammen med Kaspersky Total Security.

Komponenten Secure Connection gir følgende fordeler:

• Sikker bruk av betalingssystemer og nettsteder for bestilling. Inntrengere vil ikke kunne fange opp bankkortnumrene dine når du betaler på nett, bestiller hotellrom eller leier biler.
  • Beskyttelse av konfidensiell informasjon. Ingen vil kunne finne datamaskinens IP-adresse eller plassering.
  • Beskyttelse av personvernet ditt. Ingen vil kunne fange opp og lese private samtaler du har på sosiale nettverk.

Sikker tilkobling kan også brukes til andre typer nettverksforbindelser, for eksempel en lokal internettforbindelse eller tilkobling via et USB-modem.

Kaspersky Secure Connection vil som standard ikke aktivere en sikker tilkobling hvis HTTPS-protokollen brukes til å koble til et nettsted.

Endring av den virtuelle plasseringen ved besøk på nettstedene til nettbanker, betalingssystemer, nettsteder for bestilling, sosiale nettverk, chatter og e-postklienter kan utløse systemer mot svindel (systemer beregnet på å analysere finansielle transaksjoner for å finne tegn på bedrageri).

Bruk av Secure Connection kan være regulert av lokal lovgivning. Du tillates kun å bruke Secure Connection i henhold til programmets formål, og uten å bryte lokale lover og bestemmelser.