Slik aktiverer du modusen Klarerte programmer

16. september 2019

ID 81923

Slik aktiverer du modusen Klarerte programmer:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på knappen Flere verktøy nederst i hovedvinduet.

Vinduet Verktøy åpnes.

3. Gå til delen Behandle programmer.
  4. Klikk på koblingen Modusen Klarerte programmer for å åpne vinduet Modusen Klarerte programmer.
  5. Velg et av alternativene for å aktivere Modusen Klarerte programmer:
    • Klikk på knappen Aktiver i vinduet Modusen Klarerte programmer.

Kaspersky Total Security begynner å kjøre i modusen Klarerte programmer. Hvis dette alternativet er valgt, tillater Kaspersky Total Security kjøring av programmer som allerede var installert på datamaskinen før modusen Klarerte programmer ble aktivert.

• Klikk på koblingen Slå på og skann alle installerte programmer for å starte en analyse av operativsystemet. Deretter aktiveres modusen Klarerte programmer.

Dette starter en analyse av operativsystemet og installerte programmer, unntatt midlertidige filer og dynamiske koblingsbiblioteker som inneholder kjørbar kode. Vinduet Analyse av installerte programmer åpnes, der du kan se fremdriften av analysen. Du kan minimere vinduet Analyse av installerte programmer.

1. Vent til analysen av operativsystemet og installerte programmer er ferdig og sjekk informasjonen om resultatene fra analysen.
      2. Programmet vil varsle deg hvis analysen finner systemfiler det ikke har tilstrekkelig informasjon om. Du kan se en liste med disse filene i vinduet Ukjente systemfiler. Hvis du kjenner til disse filene, og ønsker å jobbe med dem i modusen Klarerte programmer, tillater du oppstart av disse filene. Klikk på Tillat og fortsett for å gjøre dette.
      3. Kaspersky Total Security vil varsle deg hvis analysen finner programmer og moduler det ikke har tilstrekkelig informasjon om. Du kan se en liste over disse programmene og modulene i vinduet Ukjente programmer og moduler. Du kan tillate oppstart av disse programmene og modulene fra vinduet Ukjente programmer og moduler ved å flytte bryteren i kolonnen Start ved siden av programmet eller modulen til posisjonen Tillatt.
      4. Klikk på knappen Aktiver modusen Klarerte programmer.

Modusen Klarerte programmer er nå aktivert. Kaspersky Total Security vil blokkere alle programmer og systemfiler som ikke er klassifisert som klarerte, med unntak av de du har tillatt. Når du aktiverer Klarerte programmer og starter operativsystemet igjen for første gang, kan ukjente programmer starte opp frem til Kaspersky Total Security er startet. Neste gang du starter operativsystemet, vil Kaspersky Total Security blokkere oppstart av ukjente programmer.