Slik angir du et tillatt område på kartet

28. mars 2024

ID 96914

Du kan angi tillatte områder på kartet, samt tidsperioder der barnet har lov til å være i disse områdene. Barnet må for eksempel være på skolen på dagtid og hjemme om kvelden. Du vil motta et varsel når barnet ditt forlater det tillatte området, dersom barnet ikke har lov å forlate området på det tidspunktet.

Varslinger om at barnet forlater det tillatte området kan kun sendes dersom barnets enhet er tilkoblet Internett og posisjonstjenester er aktivert på enheten.

Slik angir du et tillatt område:

1. Gå til delen Barn.
  2. Velg barnets profil.
  3. Gå til underdelen Hvor er barnet mitt
  4. Klikk på knappen Innstillinger.
  5. Kontroller at bryteren Plasseringsovervåking er på. Hvis vekselbryteren er av, slår du den på.
  6. Gå til delen Tillatt område, og klikk på koblingen Legg til tillatt område.

Dette åpner et kart som viser det standard tillatte området. Standard tillatt område er uthevet i grønt.

7. Angi et tillatt område:
    • Hvis du vil flytte det tillatte området, kan du dra i eller klikke hvor som helst på kartet.
    • Hvis du vil endre størrelsen på det tillatte området, drar du glidebryteren (Endre størrelse på tillatt område) ikonet.

Du kan bruke adressesøket i Søk-feltet øverst på kartet for å gå til den aktuelle kartdelen.

8. Klikk på Neste.
  9. Velg en enhet for barnet.
  10. Klikk på Neste.
  11. Klikk på koblingen Legg til tidsintervall.
  12. Angi et tidsintervall for det tillatte området: velg når det tillatte området skal være aktivt for, og angi en start- og sluttid for det tillatte området.

Du kan legge til flere tidsintervaller.

13. Klikk på Ferdig.

En beskrivelse av innstillingene for det tillatte området vises i delen Eksisterende tillatte områder. Du mottar et varsel når barnet forlater det trygge området i løpet av den angitte perioden.