Datalevering under støtteerklæringen

27. mars 2023

ID 94807

Når du rapporterer et problem til ekspertene hos Kasperskys kundeservice, vil de eventuelt be deg om å generere en rapport med informasjon om driften til Kaspersky Safe Kids og deretter sende den til Kasperskys kundeservice. Ekspertene i kundeservice kan også be deg om å opprette en sporingsfil. Sporingsfilen gjør det mulig å utføre en trinnvis undersøkelse av kjøringen av programkommandoer for å finne ut når feilen oppstår.

Du kan alltid aktivere eller deaktivere logging av programhendelser i løpet av programdriften. Sporingsfiler for Kaspersky Safe Kids nedlasting og installasjonsveiviseren eller filer opprettet under programoppdateringen kan ikke deaktiveres.

Hvis du ønsker å sende operativsystemdata til kundeservice, må du godta erklæringen om databehandling når du kontakter kundeservice.

Se, godta eller avslå støtteerklæringen

Kaspersky beskytter all informasjon som mottas på denne måten som foreskrevet i lov og gjeldende regler for Kaspersky. Den opprinnelig mottatte informasjonen ødelegges når produktstøtteperioden avsluttes.

Om innholdet i dumpfiler

Dumpfiler inneholder informasjon om enhetens lagringsminne, lastede drivere og en kopi av deler av lagringsminnet. Denne informasjonen gjør det enklere å identifisere hvor i programmet krasjen har oppstått.

Dumpfiler opprettes lokalt. Dumpfiler kan inneholde personlige data. Filene som sendes er nødvendig for å feilsøke programmet.

Hvis automatisk overføring av operativsystemdata er deaktivert og du ignorerer programmets forespørsel om å sende data til Kaspersky-spesialister, lagres dumpfiler på enheten i kun 21 dager. Deretter slettes de av programmet. Du kan manuelt sende alle dumpfiler opprettet innen de siste 21 dagene.

Om sporingsfiler for Kaspersky Safe Kids-nedlasteren og -installasjonsveiviseren

Sporingsfiler inneholder informasjon om hendelser som oppstår når du:

• Laster ned installasjonspakken til Kaspersky Safe Kids.
  • Installerer Kaspersky Safe Kids.

Sporingsfiler for nedlasteren og installasjonsveiviseren for Kaspersky Safe Kids kan inneholde adressene til serverne som installasjonspakken ble lastet ned fra, fullstendige navn på filene som skal installeres og snarveier.

Sporingsfiler for nedlasteren og installasjonsveiviseren for Kaspersky Safe Kids lagres i %TEMP%-mappen under følgende navn:

• kl-preinstall-<date>-<time>.log.
  • kl-install-<date>-<time>.log.
  • kl-setup-<date>-<time>.log.

Sporingsfiler kl-preinstall-<date>-<time>.log og kl-install-<date>-<time>.log blir lagret på enheten fra start av produktinstallasjon og slettes permanent når installasjonen er ferdig.

Sporingsfilen kl-setup-<date>-<time>.log lagres på enheten din fra start av produktinstallasjon og slettes permanent når programmet fjernes.

Om sporingsfiler som opprettes ved programoppdatering

Sporingsfilen som opprettes av Kaspersky Safe Kids under oppdateringen, inneholder informasjon om hendelser som oppstår under programoppdatering med en patch. Filnavnet er patch_<opprettelsesdato>.log. Den er lagret på enheten din siden produktoppdatering i:

• %PROGRAMFILES%\Kaspersky Lab\Kaspersky Safe Kids <programversjon>\log\ – for 32-bit operativsystemer.
  • %%PROGRAM FILES(x86)%\Kaspersky Lab\Kaspersky Safe Kids <programversjon>\log\ – for 64-bit operativsystemer.

Filen slettes permanent når programmet fjernes.

Op sporingsfiler som inneholder informasjon i tilknytning til programoperasjoner

GUI.log- og SRV-log-sporingsfiler inneholder informasjon om hendelser som oppstår ved:

• Tilkobling til My Kaspersky.
  • Henting av innstillinger fra My Kaspersky.
  • Sending av statistikk til My Kaspersky.
  • Bruk av mottatte innstillinger på datamaskinen.
  • Verifisering av passordet for My Kaspersky.
  • Kjøre programfiler fra ledeteksten.

GUI.log-sporingsfiler kan inneholde kontonavn for operativsystemet, nettstedsadresser, nettlesernavn og fullt navn på filer åpnet av brukeren.

Sporingsfilene SRV.log, ALL.log og BL.log kan inneholde fullt navn på programfiler, navn og IP-adresse til proxyserveren, brukerbegrensninger, adresse til viste nettsteder, navn på operativsystemkontoer, offentlige serversertifikat, samt brukernavn og passord bruk til å logge på nettsteder gjennom en ukryptert protokoll.

HST.log-sporingsfiler kan inneholde fullt navn på programfiler, navn og IP-adresse til proxyserveren, brukerbegrensninger, adresse til viste nettsteder og navn på operativsystemkontoer.

Sporingsfiler lagres i mappen %ProgramData%\Kaspersky Lab (eller i mappen C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab under Windows XP).

Sporingsfiler har slike navn:

• safekids.<versjon>_<dato_opprettet>_<klokkeslett_opprettet>_<prosess-ID>.GUI.log.
  • safekids.<versjon>_<dato_opprettet>_<klokkeslett_opprettet>_<prosess-ID>.SRV.log.
  • safekids.<versjon>_<dato_opprettet>_<klokkeslett_opprettet>_<prosess-ID>.HST.log.
  • safekids.<version>_<dato_opprettet>_<klokkeslett_opprettet>_<process ID>.ALL.log.
  • safekids.<versjon>_<dato_opprettet>_<klokkeslett_opprettet>_<prosess-ID>.BL.log.

Sporingsfiler lagres på enheten i 21 dager. Deretter slettes de av programmet. Hvis du deaktiverer logging av programhendelser, slettes alle sporingsfiler permanent fra datamaskinen.

Hvis en komponent for overvåking av nettaktivitet er aktivert i programvaren, kan dumpfilen inneholde deler av nettsider og nettforespørsler som også kan inneholde brukernavn, passord, betalingsdetaljer eller andre konfidensielle data.

Se også

Oppgi informasjon for kundeservice