Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Programmaonderdelen wijzigen

14 februari 2024

ID 181472

Tijdens de installatie van het programma kunt u de onderdelen selecteren die beschikbaar zullen zijn. U kunt op de volgende manieren wijzigen welke programmaonderdelen beschikbaar zullen zijn:

• Lokaal, met behulp van de Installatiewizard.

Programmaonderdelen worden verwijderd met de normale methode van een Windows-besturingssysteem: via het Configuratiescherm. Start de Installatiewizard en selecteer de optie voor het wijzigen van beschikbare programmaonderdelen. Volg de instructies op het scherm.

• Op afstand via Kaspersky Security Center.

Met de taak Change application components kunt u na de installatie van Kaspersky Endpoint Security de onderdelen van het programma wijzigen.

Houd rekening met het volgende wanneer u de programmaonderdelen wijzigt:

• Op computers met Windows Server kunt u niet alle onderdelen van Kaspersky Endpoint Security installeren (het onderdeel Adaptieve controle op afwijkingen is bijvoorbeeld niet beschikbaar).
  • Als de harde schijven op de computer beveiligd zijn met Full Disk Encryption (FDE), kunt u het onderdeel Full Disk Encryption niet verwijderen. Voor de verwijdering van het onderdeel Full Disk Encryption decrypt u alle harde schijven van de computer.
  • Als de computer geëncrypte bestanden (FLE) heeft of als de gebruiker geëncrypte verwisselbare schijven (FDE of FLE) gebruikt, is het na de verwijdering van de onderdelen voor gegevensencryptie niet mogelijk om toegang tot de bestanden en verwisselbare schijven te krijgen. U kunt weer toegang tot de bestanden en verwisselbare schijven krijgen door de onderdelen voor gegevensencryptie opnieuw te installeren.

Programmaonderdelen toevoegen of verwijderen in de Beheerconsole (MMC)

Programmaonderdelen toevoegen of verwijderen in de Webconsole en Cloudconsole