Over de prestaties van Kaspersky Endpoint Security en de compatibiliteit met andere programma's

26 februari 2021

ID 128144

Prestaties van Kaspersky Endpoint Security

Onder de prestaties van Kaspersky Endpoint Security verstaan we het aantal detecteerbare soorten objecten die de computer schade kunnen berokkenen, alsook het energieverbruik en het gebruik van de computerbronnen.

Soorten detecteerbare objecten selecteren

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u de bescherming van uw computer precies instellen en selecteren welke soorten objecten het programma moet detecteren. Kaspersky Endpoint Security scant het besturingssysteem altijd op virussen, wormen en Trojans. U kunt het scannen van deze soorten objecten niet uitschakelen. Die malware kan de computer immers grote schade toebrengen. Voor een nog betere beveiliging op uw computer kunt u het aantal detecteerbare soorten objecten uitbreiden door de monitoring in te schakelen voor legitieme software die criminelen kunnen gebruiken om uw computer of persoonlijke gegevens te beschadigen.

Energiebesparingsmodus gebruiken

Het energieverbruik door programma's is een zeer belangrijk aspect op draagbare computers. Geplande taken van Kaspersky Endpoint Security verbruiken doorgaans heel wat bronnen. Wanneer de batterij van de computer bijna leeg is, kunt u de energiebesparingsmodus gebruiken voor een zuiniger verbruik van de energie.

In de energiebesparingsmodus worden de volgende geplande taken automatisch uitgesteld:

Ongeacht of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, Kaspersky Endpoint Security pauzeert encryptietaken wanneer een draagbare computer op batterijspanning werkt. Het programma hervat de encryptietaken wanneer de draagbare computer weer overschakelt van batterijspanning op netspanning.

Computerbronnen aan andere programma's afstaan

Het gebruik van computerbronnen door Kaspersky Endpoint Security kan de prestaties van andere programma's beïnvloeden. Om het probleem van de gelijktijdige werking tijdens een verhoogde belasting van de CPU en de subsystemen van harde schijven op te lossen, kan Kaspersky Endpoint Security geplande taken pauzeren en bronnen aan andere programma's afstaan.

Een aantal programma's worden echter onmiddellijk gestart wanneer CPU-bronnen beschikbaar worden en gaan op de achtergrond werken. Als u wilt voorkomen dat scans afhankelijk worden van de prestaties van andere programma's, is het beter om geen bronnen van het besturingssysteem aan die programma's af te staan.

Indien nodig kunt u die taken handmatig starten.

Geavanceerde desinfectietechnologie gebruiken

De kwaadaardige programma’s van vandaag kunnen de laagste niveaus van een besturingssysteem binnendringen, waardoor ze vrijwel onmogelijk te elimineren zijn. Na de detectie van kwaadaardige activiteit in het besturingssysteem voert Kaspersky Endpoint Security een uitgebreide desinfectieprocedure uit die een speciale geavanceerde desinfectietechnologie gebruikt. De geavanceerde desinfectietechnologie dient om kwaadaardige programma’s waarvan de processen al in het RAM zijn geladen en die Kaspersky Endpoint Security beletten om ze met andere methoden te verwijderen in het besturingssysteem te elimineren. De bedreiging wordt hierdoor onschadelijk gemaakt. Tijdens de geavanceerde desinfectie doet u er goed aan geen nieuwe processen te starten of het register van het besturingssysteem te bewerken. De geavanceerde desinfectietechnologie gebruikt heel wat bronnen van het besturingssysteem waardoor andere programma's mogelijk trager gaan werken.

Wanneer de geavanceerde desinfectie is voltooid op een computer met Microsoft Windows voor werkstations, vraagt Kaspersky Endpoint Security toestemming aan de gebruiker om de computer opnieuw op te starten. Na het opnieuw opstarten van het systeem verwijdert Kaspersky Endpoint Security de malwarebestanden en start het een “lichte” Volledige Scan van de computer.

Op computers met Microsoft Windows voor bestandsservers ziet de gebruiker geen vraag voor de herstart van de computer wegens de specifieke eigenschappen van Kaspersky Endpoint Security voor bestandsservers. Het ongepland opnieuw opstarten van een bestandsserver kan problemen veroorzaken (bijvoorbeeld gegevens op de bestandsserver die tijdelijk niet beschikbaar zijn of niet-opgeslagen gegevens die verloren gaan). U wordt aanbevolen een bestandsserver strikt volgens schema opnieuw op te starten. Om deze reden is de geavanceerde desinfectietechnologie standaard uitgeschakeld voor bestandsservers.

Als een actieve infectie op een bestandsserver is gevonden, wordt een gebeurtenis met informatie over een noodzakelijke geavanceerde desinfectie verstuurd naar Kaspersky Security Center. Om een geavanceerde infectie op een bestandsserver te desinfecteren, schakelt u de actieve desinfectietechnologie voor bestandsservers in en start u een Virusscan als groepstaak op een tijdstip dat de gebruikers van de bestandsserver goed uitkomt.