De reputatie van een bestand in Kaspersky Security Network controleren

26 februari 2021

ID 128451

Met de KSN-service kunt u informatie opvragen over programma's die in de reputatiedatabases van Kaspersky zijn opgenomen. Dit is handig om het bedrijfsbeleid voor het starten van programma’s flexibel te beheren. Op deze manier kunt u voorkomen dat adware en andere programma’s die criminelen kunnen gebruiken om de computer of persoonlijke gegevens te beschadigen worden gestart.

Zo controleert u de reputatie van een bestand in Kaspersky Security Network:

1. Klik rechts om het contextmenu te openen voor het bestand waarvan u de reputatie wilt controleren.
  2. Selecteer de optie Reputatie in KSN controleren.

Deze optie is beschikbaar als u de voorwaarden van de Verklaring van Kaspersky Security Network hebt aanvaard.

Hiermee opent u het venster <Bestandsnaam> - Reputatie in KSN. In het venster <Bestandsnaam> - Reputatie in KSN ziet u de volgende informatie over het bestand dat wordt gecontroleerd:

• Pad. Pad waar het bestand op een schijf is opgeslagen.
    • Versie. Versie van het programma (informatie wordt alleen voor uitvoerbare bestanden weergegeven).
    • Digitale handtekening. Aanwezigheid van een digitale handtekening voor het bestand.
    • Ondertekend. Datum waarop het certificaat is ondertekend met een digitale handtekening.
    • Gemaakt. Aanmaakdatum van het bestand.
    • Aangepast. Datum van laatste aanpassing van het bestand.
    • Grootte. Ruimte die het bestand op de schijf inneemt.
    • Informatie over het aantal gebruikers die het bestand vertrouwen of blokkeren.