Gids voor migratie van KSWS naar KES

14 februari 2024

ID 224328

Vanaf versie 11.8.0 ondersteunt Kaspersky Endpoint Security voor Windows de basisfunctionaliteit van de Kaspersky Security for Windows Server (KSWS)-oplossing. Kaspersky Security for Windows Server beschermt servers met Microsoft Windows-besturingssystemen en op het netwerk aangesloten opslagplaatsen tegen virussen en andere computerbedreigingen waaraan servers en op het netwerk aangesloten opslagplaatsen worden blootgesteld tijdens het uitwisselen van bestanden. Voor gedetailleerde informatie over de werking van de oplossing raadpleegt u de Help van Kaspersky Security for Windows Server. Vanaf Kaspersky Endpoint Security 11.8.0 kunt u migreren van Kaspersky Security for Windows Server naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows en dezelfde oplossing gebruiken om werkstations en servers te beschermen.

Softwarevereisten

Voordat u begint met de migratie van KSWS naar KES, moet u ervoor zorgen dat uw server voldoet aan de hardware- en softwarevereisten van Kaspersky Endpoint Security for Windows. De lijsten met ondersteunde besturingssysteemversies verschillen voor KES en KSWS. KES ondersteunt bijvoorbeeld geen servers met Windows Server 2003.

Minimale softwarevereisten voor het migreren van KSWS naar KES:

• Kaspersky Endpoint Security voor Windows 12.0.
  • Kaspersky Security 11.0.1 voor Windows Server.

Als u een eerdere versie van Kaspersky Security for Windows Server geïnstalleerd hebt, raden we u aan het programma te upgraden naar de nieuwste versie. De wizard voor de conversie van beleid en taken ondersteunt geen eerdere versies van Kaspersky Security for Windows Server.

• Kaspersky Security Center 14.2

Als u een eerdere versie van Kaspersky Security Center geïnstalleerd hebt, werk deze dan bij naar 14.2 of hoger. In deze versie van Kaspersky Security Center kunt u met de wizard Batchconversie van beleid en taken een migratie uitvoeren van beleid naar een profiel in plaats van naar een beleid. In deze versie van Kaspersky Security Center kunt u met de wizard Batchconversie van beleid en taken ook een breder scala aan beleidsinstellingen migreren.

• Kaspersky Endpoint Agent 3.10.

Als u een eerdere versie van Kaspersky Endpoint Agent hebt geïnstalleerd, raden we u aan het programma te upgraden naar de nieuwste versie. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de migratie van een [KSWS+KEA]-configuratie naar [KES+built-in agent] vanaf Kaspersky Endpoint Agent 3.10.

Aanbevelingen voor migratie

Volg de volgende aanbevelingen bij het migreren van KSWS naar KES:

• Plan de migratietijd van KSWS naar KES van tevoren. Kies een tijdstip waarop servers het minst belast zijn, bijvoorbeeld in het weekend.
  • Schakel na de migratie de programmaonderdelen geleidelijk in. Begin bijvoorbeeld door alleen het onderdeel File Threat Protection in te schakelen, vervolgens andere beveiligingscomponenten in te schakelen, vervolgens besturingscomponenten in te schakelen, enzovoort. Bij elke stap moet u ervoor zorgen dat het programma correct werkt en de prestaties van de server controleren. De architectuur van KES verschilt van KSWS, daarom kan het besturingssysteem zich ook anders gedragen.
  • Voer de migratie geleidelijk uit. Migreer eerst een enkele server, daarna meerdere servers en voer vervolgens de migratie uit op alle servers van de organisatie.
  • Migreer verschillende soorten servers afzonderlijk. Dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld eerst de databaseservers moet migreren, daarna de mailservers, enzovoort.
  • Bij migratie op zwaarbelaste servers moet rekening worden gehouden met enkele speciale overwegingen.

Migratiestappen

De migratie van KSWS naar KES wordt halfautomatisch uitgevoerd. Dit is nodig vanwege de verschillende architecturen van de programma's. Om beleidsinstellingen te migreren, moet u de wizard Batchconversie van beleid en taken (de migratiewizard) uitvoeren. Na het migreren van beleidsinstellingen, moet u de instellingen die de migratiewizard niet automatisch kan migreren handmatig migreren (bijvoorbeeld instellingen voor wachtwoordbeveiliging). Na de migratie is het ook raadzaam om te controleren of de migratiewizard alle instellingen correct heeft gemigreerd.

Migreer van KSWS naar KES in deze volgorde:

1. KSWS-taken en beleid migreren

Nadat u het beleid en de taken hebt gemigreerd, moet u aanvullende configuratiestappen uitvoeren. We raden ook aan ervoor te zorgen dat Kaspersky Endpoint Security het vereiste beveiligingsniveau biedt na de migratie van KSWS.

De wizard Batchconversie van beleid en taken voor Kaspersky Security for Windows Server is alleen beschikbaar in de Beheerconsole (MMC). Beleids- en taakinstellingen kunnen niet worden gemigreerd in de webconsole en Kaspersky Security Center-cloudconsole.

2. Installeer Kaspersky Endpoint Security

U kunt Kaspersky Endpoint Security op de volgende manieren installeren:

• KES installeren na het verwijderen van KSWS (aanbevolen).
    • KES installeren bovenop KSWS.
  3. KES activeren met een KSWS-sleutel
  4. Controleer of het programma na de migratie werkt

Controleer na de migratie van KSWS naar KES of het programma correct werkt. Controleer de status van de server in de console (moet OK zijn). Zorg ervoor dat er geen fouten worden gerapporteerd voor het programma, controleer ook het tijdstip van de laatste verbinding met de beheerserver, het tijdstip van de laatste database-update en de serverbeveiligingsstatus.

Besteed speciale aandacht aan de migratie van lijsten met uitzonderingen, vertrouwde programma's, vertrouwde webadressen, regels van Programmacontrole.

In deze Help-sectie

Correspondentie van KSWS- en KES-onderdelen

Correspondentie van KSWS- en KES-instellingen

KSWS-componenten migreren

KSWS-taken en -beleid migreren

De vertrouwde KSWS-zone migreren

KES installeren in plaats van de KSWS.

De [KSWS+KEA]-configuratie migreren naar [KES+built-in agent]

Ervoor zorgen dat Kaspersky Security for Windows Server met succes is verwijderd

KES activeren met een KSWS-sleutel

Speciale overwegingen voor het migreren van zwaarbelaste servers

Het beheren van het programma op een Core Mode server

Migreren van [KSWS+KEA] naar [KES+built-in agent]