Uw accounts controleren

13 maart 2024

ID 216084

Als u een abonnement hebt op Kaspersky Plus of Premium, controleert de app elke dag automatisch op datalekken met accounts die aan uw e-mailadressen zijn gekoppeld.

Zo voegt u e-mailadressen toe aan deze automatische controles op datalekken:

1. Tik in de Kaspersky-app op het gedeelte Controle op gegevenslekken in het Home.

U kunt ook het gedeelte Alle functies openen en daar op Controle op gegevenslekken tikken.

2. Meld u desgevraagd aan bij My Kaspersky om het e-mailadres dat wordt gebruikt voor uw My Kaspersky-account toe te voegen aan de lijst met automatische controles.

Als u zich eerder hebt aangemeld bij My Kaspersky, toont het hoofdscherm van de functie het e-mailadres dat wordt gebruikt voor uw My Kaspersky-account.

3. Als u een nieuw e-mailadres aan de lijst met automatische controles wilt toevoegen, tikt u op de knop Voeg e-mailadres toe onder aan het scherm.
  4. Voer in het nieuwe scherm het e-mailadres in en tik op de knop Controleer op lekken om onmiddellijk te controleren op gelekte accounts die aan dit e-mailadres zijn gekoppeld. Elk toegevoegd e-mailadres wordt opgeslagen in een lijst met accounts die elke dag automatisch worden gecontroleerd.

U ontvangt een melding als een mogelijk gegevenslek is gevonden. Ga naar het gedeelte met e-mailadressen die voorkomen in mogelijke datalekken om een lijst met websites te bekijken waar misschien een datalek is opgetreden. U ziet daar ook de datum van het mogelijke lek en de categorie van de mogelijk gecompromitteerde gegevens. Voor de volledige lijst met categorieën en aanbevelingen voor de Kaspersky -app over wat u moet doen als uw gegevens zijn gelekt, tikt u op het adres van een website in de lijst.

De app kan slechts 50 toegevoegde e-mailadressen tegelijk controleren. Als u nieuwe e-mailadressen wilt toevoegen, moet u enkele eerder toegevoegde e-mailadressen verwijderen.

Toegevoegde e-mailadressen verwijderen

Als u een abonnement hebt op Kaspersky Standard, kunt u uw My Kaspersky-account handmatig controleren.

Zo controleer u of uw accountgegevens mogelijk openbaar toegankelijk zijn:

1. Tik in de Kaspersky-app op het gedeelte Controle op gegevenslekken in het Home.

U kunt ook het gedeelte Alle functies openen en daar op Controle op gegevenslekken tikken.

2. Meld u aan bij uw My Kaspersky-account als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Als u een handmatige controle wilt uitvoeren, veegt u omlaag over het scherm of tikt u op de ronde pijl bovenaan het scherm.

U kunt ook de kaart van een e-mailadres openen en op de ronde pijl bovenaan de kaart tikken om accounts te controleren die aan dat specifieke e-mailadres zijn gekoppeld.

Als u de functie Accountcontrole in de Kaspersky Security Cloud-app op uw apparaat hebt gebruikt, kopiëren we uw lijst met e-mailadressen naar de functie Controle op gegevenslekken in de Kaspersky-app op hetzelfde apparaat. Hiervoor moet uw Personal-, Family-, Kaspersky Plus- of Premium-abonnement in beide apps geactiveerd zijn.