Scan

13 maart 2024

ID 71797

Scan-info

U kunt de volgende soorten scans starten:

• Volledige scan

De Kaspersky-app scant het volledige bestandssysteem van het apparaat. Een volledige scan helpt uw ​​persoonlijke gegevens en geld te beschermen. Het detecteert en elimineert bedreigingen (in geïnstalleerde apps en installatiepakketten) op uw apparaat. Een volledige scan detecteert ook adware en apps die indringers kunnen gebruiken om uw apparaat te beschadigen of misbruik te maken van uw persoonlijke gegevens.

Kaspersky raadt aan dat u één keer per week een volledige scan van uw apparaat uitvoert om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn. Als u de scan niet handmatig wilt starten, kunt u periodieke scans configureren:

• Wekelijkse scan. U kunt dit type scan instellen in de Automatische Antivirus . U kunt de startdag en -tijd instellen waarop deze scan één keer per week op uw apparaat moet worden uitgevoerd.
    • Geplande scan van alle bestanden. U kunt een schema instellen voor het scannen van alle bestanden op uw apparaat.
  • Snelle scan

De Kaspersky-app scant alleen geïnstalleerde apps.

Als u niet handmatig een scan wilt starten, kunt u een geplande scan van geïnstalleerde apps instellen.

• Scan van specifieke bestanden en mappen. Hiermee kunt u een bestand scannen dat u onlangs hebt gedownload of een map die onlangs is gemaakt of bijgewerkt.

Vanwege technische beperkingen kan de app geen archieven scannen van 4 GB of groter. De app slaat deze archieven over tijdens het scannen en geeft geen melding als dergelijke archieven worden overgeslagen.

In deze sectie

Een volledige scan starten

Een snelle scan starten

Een scan van bestanden en mappen starten

Een geplande scan configureren

Slimme wekelijkse scan configureren