Wat u moet doen als uw mobiele apparaat ooit zoekraakt of wordt gestolen

13 maart 2024

ID 95353

Als uw mobiele apparaat verloren of gestolen is, kunt u het apparaat vergrendelen en proberen het te lokaliseren. Als het niet lukt om het apparaat terug te halen, kunt u alle gegevens ervan verwijderen. U kunt het apparaat op afstand beheren door vanuit My Kaspersky opdrachten naar het apparaat te sturen.

Beheer op afstand op My Kaspersky van een apparaat dat verloren of gestolen is, wordt alleen ondersteund op mobiele apparaten met Kaspersky-app voor Android. U moet eerst de antidiefstalfunctie in de toepassing instellen om uw apparaat te beschermen. Om het mobiele apparaat een opdracht te laten ontvangen, moet het apparaat zijn ingeschakeld en met internet zijn verbonden. Raadpleeg voor meer informatie de Help van het programma op Kaspersky Online Help

Om een commando naar uw mobiele apparaat te sturen:

1. Ga naar de sectie Apparaten.
  2. Klik op het betreffende mobiele apparaat.

Er wordt een venster geopend om het mobiele apparaat te beheren.

3. Klik op de <naam van de opdracht> knop.
  4. Bevestig de actie.

De status en resultaten van de uitvoering van de opdracht worden weergegeven in het gedeelte Antidiefstalgeschiedenis.

U kunt de volgende opdrachten naar het mobiele apparaat sturen:

• Vergrendelen & Lokaliseren

Deze opdracht vergrendelt het mobiele apparaat en lokaliseert het met behulp van GPS en GSM. De locatie van het mobiele apparaat wordt weergegeven op de kaart in het resultatengedeelte. De locatiecoördinaten worden bovendien verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven in uw accountinstellingen. U kunt ook de tekst opgeven die op het scherm van het vergrendelde mobiele apparaat moet worden weergegeven.

• Alarm

Met deze opdracht wordt uw mobiele apparaat vergrendeld en klinkt er een alarm op het apparaat, zelfs als het apparaat is gedempt. U kunt ook de tekst opgeven die op het scherm van het vergrendelde mobiele apparaat moet worden weergegeven.

• Mugshot

Met deze opdracht kunt u uw mobiele apparaat vergrendelen en een mugshot maken van de persoon die uw apparaat momenteel gebruikt. U kunt alleen mugshots ontvangen van mobiele apparaten met een camera aan de voorkant. Deze opdracht kan niet worden uitgevoerd op apparaten zonder camera aan de voorkant. U kunt de ontvangen mugshot bekijken in de resultatensectie. U kunt ook de tekst opgeven die op het scherm van het vergrendelde mobiele apparaat moet worden weergegeven.

Hoe de ontvangen mugshot te bekijken

Wegens lokale wetgeving kunnen er in Duitsland geen mugshots worden gemaakt. Het apparaat is alleen vergrendeld.

• Wis alle gegevens

Met deze opdracht worden alle gegevens op uw mobiele apparaat gewist. Het mobiele apparaat wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Als u de opdracht Alle Data Wissen naar een mobiel apparaat verzendt, wordt Kaspersky-app voor Android ook verwijderd nadat de opdracht is uitgevoerd. Het mobiele apparaat kan geen verdere externe opdrachten ontvangen.