Veiligheid van kinderen

14 februari 2022

ID 173531

Kaspersky Safe Kids ziet toe op de veiligheid van uw kinderen op het internet en in het dagelijkse leven. U beslist zelf wat veilig is voor uw kinderen: welke websites mogen ze bezoeken, hoe ver van huis mogen ze gaan en hoeveel uren mogen ze de computer of smartphone gebruiken. Het programma verzekert dat uw kinderen de door u ingestelde regels volgen.

Kaspersky Safe Kids openen vanuit de interface van Kaspersky Internet Security

Kaspersky Safe Kids is geschikt voor kinderen van elke leeftijd. Wanneer u in Kaspersky Safe Kids het geboortejaar van het kind opgeeft, kiest het programma automatisch de gepaste instellingen voor die leeftijd.

Wanneer uw kinderen op het internet surfen, helpt Kaspersky Safe Kids u bij het volgende:

• Toon uw kinderen alleen veilige zoekresultaten op het internet. Kaspersky Safe Kids verbergt bijvoorbeeld pagina’s met inhoud voor volwassenen.
  • Belet dat uw kinderen specifieke websites of alle websites uit een specifieke categorie bezoeken (zoals websites om te gokken).
  • Achterhaal welke websites uw kinderen hebben bezocht.
  • Kom te weten welke berichten uw kind op sociale netwerken publiceert en met welke vrienden het communiceert.

Wanneer uw kinderen de computer, tablet of smartphone gebruiken, helpt Kaspersky Safe Kids u bij het volgende:

• Ontdek hoelang uw kinderen het apparaat hebben gebruikt.
  • Help uw kinderen het gebruik van deze apparaten te beperken door een maximale gebruiksduur in te stellen.
  • Beperk het gebruik van specifieke programma's of alle programma’s uit een specifieke categorie (zoals computerspellen) zodat uw kinderen tijd maken voor hun huiswerk of andere activiteiten.
  • Blokkeer het gebruik van programma's die niet geschikt zijn voor de leeftijd van uw kinderen.
  • Ontdek met wie uw kinderen communiceren per telefoon en via sms-berichten. Deze functie is alleen beschikbaar voor mobiele Android-apparaten.

Wanneer u zich niet bij uw kinderen bevindt, helpt Kaspersky Safe Kids u bij het volgende:

• Kijk op een kaart waar uw kinderen zich bevinden.
  • Stel een veilige zone op een kaart in en ontvang meldingen als uw kinderen de veilige zone verlaten.
  • Ontvang waarschuwingen over de activiteiten van uw kinderen per e-mail of meldingen op uw smartphone.
  • Ontvang en beantwoord verzoeken van uw kinderen die ze via Kaspersky Safe Kids hebben verstuurd.

Kaspersky Safe Kids kan op Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten worden geïnstalleerd.