Over de licentie

14 februari 2022

ID 58755

Een licentie is het recht op het gebruik van het programma onder de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst.

Een licentie heb je recht op het volgende:

• Volledige functionaliteit van het programma op één of meer apparaten.
  • Assistentie van de Technische Support te krijgen.
  • Updates te ontvangen.

Een licentie is maar een beperkte tijd geldig. De geldigheidsperiode van de licentie gaat in op de datum waarop je het programma activeert of wanneer je de licentie koopt. Als je een licentie hebt gekocht waarmee je Kaspersky Internet Security op meerdere apparaten kunt gebruiken, begint de geldigheidsperiode van de licentie vanaf het ogenblik dat je de activatiecode voor het eerst toepast.

Wanneer de licentie verloopt, krijg je mogelijk een respijtperiode om de licentie te verlengen. Het programma blijft tijdens de respijtperiode werken. Wanneer de licentie is verlopen en de respijtperiode is verstreken, blijft het programma werken met beperkte functionaliteit (updates en Kaspersky Security Network zijn bijvoorbeeld niet langer beschikbaar). Je kunt sommige programmaonderdelen nog steeds gebruiken en virusscans uitvoeren maar alleen met de antivirusdatabases die je installeerde voordat de respijtperiode verstreek. Als je de volledige functionaliteit van Kaspersky Internet Security verder wilt gebruiken, moet je de licentie verlengen.

We raden je aan de licentie te verlengen op of vóór de dag dat deze verloopt zodat je verzekerd blijft van een maximale bescherming tegen dreigingen.

Voordat je een licentie koopt, kun je een proefversie van Kaspersky Internet Security gratis uitproberen. De proefversie van Kaspersky Internet Security is geldig gedurende een korte periode. Wanneer de proeflicentie is verlopen, krijg je mogelijk een respijtperiode. Tijdens deze periode blijft het programma werken. Wanneer de respijtperiode is verstreken, worden alle functies van Kaspersky Internet Security uitgeschakeld. Je moet een licentie aanschaffen als je het programma verder wilt gebruiken.

Belangrijk: Kaspersky Internet Security zoekt altijd naar essentiële updates voor de werking van het programma, ongeacht de status van de licentie (actief, verlopen of geen).