Over het abonnement

14 februari 2022

ID 74860

Een abonnement op Kaspersky Internet Security is een inkooporder voor het programma met specifieke parameters (verloopdatum, aantal beschermde apparaten). Je kunt een abonnement op Kaspersky Internet Security bestellen bij je serviceaanbieder (zoals de internetaanbieder). Je kunt een abonnement pauzeren, hervatten, automatisch verlengen of annuleren. Je kunt het abonnement beheren via de zone voor leden op de website van de serviceaanbieder.

Een abonnement kan beperkt (bijvoorbeeld één jaar) of onbeperkt (zonder verloopdatum) zijn. Als je wilt dat Kaspersky Internet Security blijft werken na het verlopen van een abonnement met beperkte duur, moet je het handmatig verlengen. Een onbeperkt abonnement wordt automatisch verlengd zolang je de serviceaanbieder op voorhand hebt betaald.

Als je het programma met een beperkt abonnement gebruikt, kun je na het verlopen van het abonnement een respijtperiode krijgen om je abonnement te verlengen. Het programma blijft tijdens de respijtperiode werken.

Serviceaanbieders kunnen twee soorten abonnementen op Kaspersky Internet Security aanbieden:

• Abonnement voor updates en bescherming
  • Abonnement voor updates

Als je een abonnement voor updates en bescherming hebt gekocht, stopt Kaspersky Internet Security na het verlopen van het abonnement en het einde van de respijtperiode voor de verlenging van het abonnement met het beschermen van de computer.

Als je een abonnement voor updates hebt gekocht, wordt de functionaliteit van Kaspersky Internet Security beperkt na het verlopen van het abonnement en het einde van de respijtperiode voor de verlenging van het abonnement.

De volgende onderdelen en functies zullen niet langer beschikbaar zijn nadat een abonnement voor updates verloopt:

• Network Attack Blocker
  • Privacybescherming
  • Updates voor programmadatabases
  • Kaspersky Security Network
  • Veilig Bankieren
  • Webcontrole
  • URL Advisor

De volgende onderdelen en functies blijven beschikbaar zijn nadat een abonnement voor updates verloopt:

• Anti-Virus voor Bestanden (gebruikt de databases die zijn gedownload voordat het abonnement verliep)
  • Web Anti-Virus (gebruikt de databases die zijn gedownload voordat het abonnement verliep)
  • Scantaken (gebruiken de databases die zijn gedownload voordat het abonnement verliep)
  • Updates voor de programmaversie
  • Schermtoetsenbord

Belangrijk: Kaspersky Internet Security zoekt altijd naar essentiële updates voor de werking van het programma, ongeacht de status van de licentie (actief, verlopen of geen).

Voor het gebruik van Kaspersky Internet Security met een abonnement moet je de activatiecode toepassen die je hebt gekregen van de serviceaanbieder. In sommige gevallen kan de activatiecode automatisch worden toegepast. Wanneer je het programma met een abonnement gebruikt, kun je geen andere activatiecode voor de verlenging van het abonnement gebruiken. Je kunt een andere activatiecode alleen toepassen nadat het abonnement is verlopen of als je het abonnement annuleert. Neem contact op met de serviceaanbieder die je Kaspersky Internet Security heeft verkocht om het abonnement te annuleren.

Opmerking: een andere activatiecode kan pas worden toegepast wanneer de actieve code is verwijderd.

Als je Kaspersky Internet Security al gebruikt met een geldige licentie maar het programma wilt gebruiken met een abonnement, verwijder je de huidige actieve code zodat je het programma kunt activeren met de code van een abonnement. De activatiecode die eerder is gebruikt om het programma op deze computer te activeren, kan op een andere computer worden gebruikt.

Opmerking: de beschikbare abonnementsopties kunnen verschillen naargelang de serviceaanbieder. Bepaalde serviceaanbieders kiezen er mogelijk ook voor geen respijtperiode voor de verlenging van abonnementen aan te bieden.