Een ander protocol voor Kaspersky VPN selecteren

12 april 2023

ID 236273

De snelheid en beschikbaarheid van Kaspersky VPN zijn afhankelijk van de regio van waaruit u verbinding maakt. Als u merkt dat de snelheid afneemt of Kaspersky VPN niet beschikbaar is, probeer dan een ander protocol.

Een ander protocol voor Kaspersky VPN selecteren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer onder Protocol:
    • Automatisch selecteren. Kaspersky VPN gebruikt het optimale protocol om de verbinding tot stand te brengen.
    • Catapult Hydra. Kaspersky VPN gebruikt het Catapult Hydra-protocol om de verbinding tot stand te brengen. Het Catapult Hydra-protocol is het snelst, vooral bij het verzenden van gegevens over lange afstanden. Het is ook moeilijk te blokkeren. Het Catapult Hydra-protocol werkt met het AES 256-coderingsalgoritme.
    • WireGuard. Kaspersky VPN gebruikt het WireGuard-protocol om de verbinding tot stand te brengen. Het WireGuard-protocol is een open-sourceprotocol met goede gegevensoverdrachtsnelheden op apparaten met een laag stroomverbruik. Het WireGuard-protocol maakt gebruik van het ChaCha20-Poly1305-algoritme voor gegevensencryptie.

Beperkingen van de functie voor protocolselectie

• Als u het protocol wilt wijzigen, moet u eerst de beveiligde VPN-verbinding uitschakelen.
  • De functie voor protocolselectie is alleen beschikbaar op Microsoft Windows 10 of hoger.
  • Bij gebruik van het WireGuard-protocol is de Split tunneling en de Gaming functionaliteit niet beschikbaar. Kies een ander protocol als u deze functie wenst te gebruiken.
  • Zorg er bij gebruik van het WireGuard-protocol voor dat het UDP-protocol niet geblokkeerd is op het apparaat.