Aangepaste DNS configureren via HTTPS-server

12 april 2023

ID 269885

U kunt een DNS van derden via HTTPS-servers configureren als alternatief voor de standaard DNS-servers. Deze optie kan handig zijn als u uw DNS-query's wilt beheren en filteren of als u extra functionaliteit van een bepaalde DNS-provider wilt ontvangen.

Een aangepaste DNS via HTTPS-server configureren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer InstellingenAangepaste DNS.
  4. Klik op de knop Instellingen.

Dit opent het venster Aangepaste DNS.

5. Zet de Gebruik aangepaste DNS over HTTPS-server-schakelaar op Aan.

Om een DNS via HTTPS-server in te stellen, moet u VPN uitschakelen.

6. Geef het adres van de DNS via HTTPS-server op en klik op de knop Opslaan.

Voorbeelden van DNS via HTTPS-servers:

• Google: https://dns.google/dns-query
  • Cloud Flare: https://cloudflare-dns.com/dns-query
  • AdGuard (met filteren): https://dns.adguard.com/dns-query

De servicevoorwaarden worden bepaald door de serviceprovider. De gebruiker neemt de verantwoordelijkheid voor het gebruik van de dienst die door een bepaalde DNS-server wordt aangeboden.