Configureer Private Browsing

12 april 2023

ID 270663

Sommige websites gebruiken trackingservices om informatie over uw online activiteiten te verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd en gebruikt om u gerichte advertenties te laten zien. Het onderdeel Private Browsing is ontworpen om de verzameling van informatie over uw online activiteit te voorkomen.

Om de functie Private Browsing in te schakelen, moet u VPN uitschakelen.

Private Browsing inschakelen als het Kaspersky-programma niet op uw computer is geïnstalleerd:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer InstellingenPrivate Browsing en zet de schakelaar op Aan.
  4. Om de functie Private Browsing in te stellen, moet u Kaspersky VPN Secure Connection samen met het Kaspersky-programma installeren.

Private Browsing inschakelen als het Kaspersky-programma op uw computer is geïnstalleerd:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer InstellingenPrivate Browsing.
  4. Als het Kaspersky-programma op uw computer is geïnstalleerd, kunt u het onderdeel Private Browsing alleen inschakelen en configureren in de interface van het Kaspersky-programma. In dit geval, de knop Instellingen is beschikbaar in het blok Private Browsing.
  5. Als u op de knop Instellingen klikt, wordt het gedeelte met de Instellingen voor Private Browsing geopend in het Kaspersky-programma.
  6. Als het onderdeel is uitgeschakeld, zet u het weer aan door de schakelaar in het bovenste deel van het venster op Aan te zetten:
    • Alleen statistieken verzamelen. Wanneer deze optie is geselecteerd, werkt het onderdeel Private Browsing in de detectiemodus en kunt u rapporten over gedetecteerde pogingen tot het verzamelen van uw gegevens bekijken.
    • Gegevensverzameling blokkeren. Wanneer deze optie is geselecteerd, werkt het onderdeel Private Browsing in de blokkeermodus. Dan detecteert en blokkeert het onderdeel pogingen tot het verzamelen van uw gegevens. Informatie over deze pogingen wordt in een rapport geschreven.
      • Tracking blokkeren. Als het selectievakje is ingeschakeld en de blokkeringsmodus is ingeschakeld, verstuurt de webbrowser bij een bezoek aan een website de HTTP-header 'Niet volgen' naar de website. Hiermee wordt aangegeven dat uw activiteit niet mag worden gevolgd.
      • Gegevensverzameling op websites van Kaspersky en haar partners toestaan. Als het selectievakje is ingeschakeld, staat het Kaspersky-programma de verzameling van gegevens toe op websites van Kaspersky en diens partners.
      • Gegevensverzameling op incompatibele websites toestaan. Als het selectievakje is ingeschakeld, staat het Kaspersky-programma de verzameling van gegevens toe op websites die door de blokkering van de gegevensverzameling mogelijk niet langer zullen werken.

Voor meer info, raadpleeg de online help van het Kaspersky-programma.