Gegevensverstrekking onder de Gebruiksrechtovereenkomst binnen de Europese Unie

13 augustus 2019

ID 175193

In deze sectie vindt u informatie over de specifieke gegevens die worden verstrekt aan Kaspersky Lab als u de versie van het programma hebt geïnstalleerd die bedoeld is voor gebruik binnen de Europese Unie. De informatie in deze sectie bevat geen persoonlijke gegevens van de Gebruiker en is vereist voor de werking van de Software van de Rechthebbende, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

U gaat ermee akkoord om tijdens het gebruik van de software de volgende gegevens automatisch aan Kaspersky Lab te verstrekken voor de verbetering van de kwaliteit van de realtime bescherming, de verbetering van de kwaliteit van de werking van de software en de tijdige detectie en correctie van fouten in het mechanisme voor het installeren, verwijderen en bijwerken van de software:

• Status van installatie / verwijdering van software (geslaagd of mislukt), code van installatiefout.
  • Software-ID.
  • Build-ID.
  • Taalversie van software.
  • Rebranding-code.
  • Licentieduur.
  • Type platform en fabrikant van besturingssysteem (Windows, iOS, Android), versie van besturingssysteem, buildnummer van besturingssysteem, updatenummer van besturingssysteem, revisie van besturingssysteem, uitgebreide informatie over de revisie van het besturingssysteem, type besturingssysteem (server, werkstation, domeincontroller), bitversie van besturingssysteem, aanvullende informatie over het besturingssysteem.
  • Type apparaat (laptop, desktop, tablet).
  • Type installatie (nieuwe installatie of update), duur van software-installatie (in seconden), indicator die aangeeft of de installatie is afgebroken door de gebruiker.
  • Type en versie van de software.
  • Status van de licentie die door de software wordt gebruikt.
  • Informatie over updates van databases en programmamodules, en de status van de updatetaak voor de programmamodules en databases.
  • Modus waarin de software werkt.
  • Informatie over de beschermingsstatus van het apparaat, en de gebruiksstatus van beschermingsonderdelen.
  • Versie van het gebruikte protocol voor het beheer van software-instellingen vanaf de Beheerconsole van Kaspersky Small Office Security.
  • Lijst met beveiligingsproblemen, lijst met genegeerde beveiligingsproblemen, en aanbevelingen voor de lijst met beveiligingsproblemen.
  • Informatie over de geactiveerde databasevermelding.
  • Status van de scantaak.
  • Tijdstip van laatste statuswijziging.
  • Certificaat van het gescande bestand, openbare certificaatsleutel van het gescande bestand, en de vingerafdruk van het certificaat van het gescande bestand.
  • Gebruikte poort voor de verbinding.
  • Inhoud en type van het certificaat van de website die door de Gebruiker is bezocht, IP-adres van de website die door de Gebruiker is bezocht, en domein van de website die door de Gebruiker is bezocht.
  • Naam van de gedetecteerde dreiging.
  • Gebruikt protocol voor het ontvangen van statistische gegevens.

Ter bevordering van de kwaliteit van de bescherming van de Gebruiker die betalingen op het internet doet, gaat u akkoord met de automatische verstrekking van de website van de financiële instelling met informatie over de naam en versie van de Software en de aangepaste instellingen van de Software, het ID van de plug-in van de Software in de browser voor toegang tot de website van de financiële instelling, en het ID dat aangeeft of een veilige browser of een gewone browser is gebruikt.

De ontvangen informatie wordt door de Rechthebbende beschermd zoals wettelijk voorgeschreven en is vereist voor de werking van de Software die met de licentie wordt gebruikt.

Kaspersky Lab kan de statistische gegevens die zijn verkregen op basis van de ontvangen informatie gebruiken om trends in dreigingen voor de computerbeveiliging te identificeren en om rapporten over die dreigingen te publiceren.