Computergebruik controleren

13 augustus 2019

ID 70787

Met Internetbeleidsbeheer kunt u de gebruiksduur van de computer beperken voor de gebruiker. U kunt een periode opgeven wanneer Internetbeleidsbeheer de toegang tot de computer (bedtijd) moet blokkeren. Daarnaast kunt u ook een dagelijkse tijdslimiet voor het totale computergebruik instellen. U kunt verschillende maximale waarden opgeven voor weekdagen en weekends.

Maximale tijdsduur voor het computergebruik configureren:

1. Ga naar het venster Instellingen voor Internetbeleidsbeheer.
  2. In het venster Instellingen voor Internetbeleidsbeheer selecteert u de sectie Computer.
  3. Als u wilt opgeven wanneer Internetbeleidsbeheer de toegang tot de computer moet blokkeren, selecteert u in de secties Werkdagen en Weekends het selectievakje Toegang blokkeren van.
  4. In de vervolgkeuzelijst naast het selectievakje Blokkeer toegang van geeft u de begintijd voor de blokkering op.
  5. In de vervolgkeuzelijst tot geeft u de eindtijd voor de blokkering op.

Internetbeleidsbeheer blokkeert gedurende de opgegeven periode de toegang tot de computer voor de gebruiker.

6. U kunt ook een planning voor het computergebruik configureren met behulp van een tabel. Als u de tabel wilt bekijken, klikt u op de knop ParentalControl_SwitchToTable 2019.png.

Internetbeleidsbeheer blokkeert de toegang tot de computer voor de gebruiker volgens de planning die in de tabel is opgegeven.

7. Als u een maximale tijdsduur voor het totale dagelijkse computergebruik wilt instellen, schakelt u in de gedeelten Werkdagen en Weekends het selectievakje Sta toegang toe gedurende in en selecteert u in de vervolgkeuzelijst naast het selectievakje een tijdsduur.

Internetbeleidsbeheer blokkeert de toegang tot de computer voor de gebruiker wanneer het totale computergebruik de opgegeven tijdsduur overschrijdt.

8. Als u pauzes tijdens het computergebruik wilt configureren voor de gebruiker, schakelt u in het gedeelte Pauzes het selectievakje Neem een pauze in en selecteert u vervolgens in de vervolgkeuzelijsten naast het selectievakje waarden voor het aantal pauzes (bijvoorbeeld elk uur) en de duur ervan (bijvoorbeeld 10 minuten).
  9. Zet de schakelaar boven in het venster op de optie Toezicht is ingeschakeldOnderdeel ingeschakeld.

Internetbeleidsbeheer blokkeert de toegang tot de computer voor de gebruiker in overeenstemming met de nieuwe instellingen.