Meldingen over kwetsbaarheden in Wi-Fi-netwerken configureren

13 augustus 2019

ID 81791

Wanneer u bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk, worden uw vertrouwelijke gegevens mogelijk gestolen als dat netwerk onvoldoende beveiligd is. Kaspersky Small Office Security controleert Wi-Fi-netwerk telkens als u er verbinding mee maakt. Als het Wi-Fi-netwerk niet veilig is (bijvoorbeeld: een kwetsbaar versleutelingsprotocol wordt gebruikt of de naam van het Wi-Fi-netwerk wordt veel gebruikt), toont het programma een melding waarin het u waarschuwt dat u op het punt staat verbinding te maken met een onveilig Wi-Fi-netwerk. Klik op de koppeling in de melding om te lezen hoe u het Wi-Fi-netwerk veilig kunt gebruiken.

Meldingen over kwetsbaarheden in Wi-Fi-netwerken configureren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer links in het venster het gedeelte Bescherming.
  4. Rechts in het gedeelte Bescherming selecteert u het subgedeelte Firewall.

Het venster toont de instellingen van het onderdeel Firewall.

5. Schakel Meld kwetsbaarheden in Wi-Fi-netwerken in als u een melding wilt ontvangen wanneer u verbinding maakt met kwetsbare Wi-Fi-netwerken. Als u geen meldingen wilt ontvangen, schakelt u het selectievakje uit. Dit selectievakje is beschikbaar als Kaspersky Secure Connection niet is geïnstalleerd op de computer.
  6. Als het selectievakje Meld kwetsbaarheden in Wi-Fi-netwerken is ingeschakeld, kunt u de geavanceerde instellingen voor de weergave van meldingen bewerken:
    • Selecteer het selectievakje Blokkeer en meld de onveilige verzending van wachtwoorden via het internet om de overdracht van wachtwoorden als niet-versleutelde tekst te blokkeren wanneer u het veld Wachtwoord op het internet invult.
    • Klik op de koppeling Verborgen waarschuwingen opnieuw instellen om de standaardwaarden van instellingen voor de weergave van meldingen over overdrachten in niet-versleutelde vorm te herstellen. Als u eerder de weergave van meldingen over de overdracht van wachtwoorden in niet-versleutelde vorm hebt geblokkeerd, worden deze meldingen opnieuw weergegeven.

Password Manager is niet beschikbaar als Kaspersky Small Office Security is geïnstalleerd op een bestandsserver.