Een geplande analyse configureren

29 augustus 2019

ID 149222

Zo configureert u een geplande analyse van geïnstalleerde programma's en browserextensies:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer Bescherming in het menu links in het venster.
  4. Selecteer Programmabeheer in het onderdeel Bescherming rechts in het venster.

Het venster Instellingen van Programmabeheer wordt geopend.

5. Schakel in het onderdeel PC Cleaner het selectievakje Analyseer geïnstalleerde programma’s en browserextensies in.
  6. Klik op de koppeling Planning configureren om het venster Planning te openen.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Start analyse een van de volgende opties:
    • Automatisch. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Small Office Security elke 24 uur een analyse op het standaard ingestelde tijdstip.
    • Elke dag. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Small Office Security elke dag een analyse op het door u opgegeven tijdstip. Kies in het veld Tijd de exacte tijd voor de start van de analyse en gebruik hiervoor de knoppen Omlaag en omhoog.
    • Elke werkdag. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Small Office Security alleen op werkdagen een analyse. Kies in het veld Tijd de exacte tijd voor de start van de analyse en gebruik hiervoor de knoppen Omlaag en omhoog.
    • Elk weekend. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Small Office Security alleen in het weekend een analyse. Kies in het veld Tijd de exacte tijd voor de start van de analyse en gebruik hiervoor de knoppen Omlaag en omhoog.
    • Elke week. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Small Office Security eenmaal per week een analyse op de door u gekozen dag en tijd. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Dag van de week de dag waarop u een analyse wilt uitvoeren. Kies in het veld Tijd de exacte tijd voor de start van de analyse en gebruik hiervoor de knoppen Omlaag en omhoog.
    • Elke maand. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Small Office Security eenmaal per maand een analyse op de door u gekozen dag en tijd. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Dag van de maand de dag waarop u een analyse wilt uitvoeren en gebruik hiervoor de knoppen Omlaag en omhoog. Kies in het veld Tijd de exacte tijd voor de start van de analyse en gebruik hiervoor de knoppen Omlaag en omhoog.
  8. Schakel het selectievakje Analyseer objecten de volgende dag als de computer uitgeschakeld is in om een analyse uit te voeren wanneer de computer wordt ingeschakeld nadat een geplande analyse niet is doorgegaan. Als het selectievakje niet is ingeschakeld, start het programma de analyse pas op het geplande tijdstip wanneer de computer ingeschakeld is.
  9. Schakel het selectievakje Analyseer objecten alleen als de schermbeveiliging actief is of de computer vergrendeld is in om een analyse alleen te starten wanneer u niet met de computer werkt, en om de computerbronnen niet extra te belasten wanneer u werkt. Als het selectievakje niet is ingeschakeld, start het programma de analyse op het geplande tijdstip ongeacht of u met de computer werkt.
  10. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen aan de instellingen op te slaan.