Ongebruikte gegevens opruimen

29 augustus 2019

ID 89934

Zo start u de wizard Ongebruikte gegevens opruimen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Meer tools onder in het hoofdvenster van het programma om het venster Tools te openen.
  3. Ga in het venster Tools naar het onderdeel Opruimen en optimaliseren.
  4. Klik op de koppeling Opruimprogramma voor ongebruikte gegevens om de wizard 'Ongebruikte gegevens opruimen' te starten.

De wizard bestaat uit een aantal pagina's (stappen) waarin u kunt navigeren door op de knoppen Vorige en Volgende te klikken. Klik op de knop Gereed om de wizard af te sluiten wanneer deze is voltooid. Klik op de knop Annuleren om de wizard te stoppen wanneer u dat wenst.

Laten we de stappen van de wizard eens nader bekijken.

De wizard starten

De eerste pagina van de wizard toont informatie over de opruiming van ongebruikte gegevens.

Klik op de knop Volgende om de Wizard te starten.

Zoeken naar ongebruikte gegevens

De wizard zoekt in de computer naar ongebruikte gegevens. Het zoeken kan even duren. Zodra het zoeken is beëindigd, gaat de wizard automatisch verder met de volgende stap.

Acties selecteren voor het verwijderen van ongebruikte gegevens

Nadat het zoeken naar ongebruikte gegevens is voltooid, wordt een venster geopend waarin de lijst met acties wordt weergegeven.

Selecteer het overeenkomstige selectievakje links van een actie als u wilt dat de wizard een bepaalde actie uitvoert. De wizard voert standaard alle aanbevolen en sterk aanbevolen acties uit. Als u een bepaalde actie niet wilt uitvoeren, maakt u de selectie van het selectievakje ernaast ongedaan.

De selectie van de standaard geselecteerde selectievakjes ongedaan maken wordt niet aanbevolen. Dit kan de veiligheid van uw computer in gevaar brengen.

Nadat u de acties hebt gedefinieerd die de wizard moet uitvoeren, klikt u op de knop Volgende.

Ongebruikte gegevens opruimen

De wizard voert de acties uit die tijdens de vorige stap zijn geselecteerd. De opruiming van ongebruikte gegevens kan even duren.

Nadat de opruiming van ongebruikte gegevens is voltooid, gaat de wizard automatisch verder met de volgende stap.

Wanneer de wizard actief is, worden sommige bestanden (zoals het logbestand van Microsoft Windows, het gebeurtenislogboek van Microsoft Office) mogelijk gebruikt door het besturingssysteem. De wizard stelt dan voor dat u het besturingssysteem opnieuw opstart zodat deze bestanden kunnen worden verwijderd.

Wizard voltooien

Klik op de knop Gereed om de wizard af te sluiten.