Authenticator-apps op meerdere apparaten instellen

28 maart 2024

ID 183198

Zo stel je authenticator-apps op meerdere apparaten in:

1. Download en installeer authenticator-apps op al je apparaten die je met My Kaspersky wilt gebruiken.
  2. Ga op My Kaspersky naar Accountinstellingen → Beveiliging → Authenticator-app.

De functie Authenticator-app is pas beschikbaar nadat je de tweestapsverificatie met je mobiele nummer hebt ingesteld.

3. Klik op de knop Configureren.

Je krijgt nu een QR-code en geheime sleutel. Als je de tweestapsverificatie met een authenticator-app al hebt ingesteld, schakel je de functie uit en weer in om een nieuwe QR-code en geheime sleutel te krijgen. Je moet dezelfde QR-code of geheime sleutel op al je apparaten gebruiken.

4. Voeg je My Kaspersky-account toe aan de authenticator-apps door de QR-code te scannen of de geheime sleutel in te voeren.

Als je de functie later wilt instellen op je apparaten, sla je de QR-code op door er bijvoorbeeld een foto van te nemen of door de geheime sleutel naar je notities te kopiëren.

5. Controleer of de gegenereerde beveiligingscodes in je apps identiek zijn op elk apparaat.
  6. Verstuur de beveiligingscode die door je apps wordt gegenereerd.

Beveiligingscodes wijzigen elke 30 seconden. Je moet mogelijk wachten tot de app een nieuwe geldige beveiligingscode genereert.

Het instellen is voltooid. Je kunt een van je ingestelde apparaten gebruiken om je bij My Kaspersky aan te melden.