Woordenlijst

28 maart 2024

ID 95897

Abonnement

Een financieel plan met doorlopende betalingen - op elk moment opzegbaar - dat zowel actief als inactief kan zijn. Een actief abonnement heeft een afgesproken automatische betalingsinterval.

Abonnementsduur

Een periode voor toegang tot de functies van het programma en het recht om extra services te gebruiken. De diensten die je kunt gebruiken verschillen naargelang het type abonnement.

Actieve code

Een sleutel die momenteel door het programma wordt gebruikt.

Antivirusdatabases

Databases die informatie bevatten over dreigingen voor de computerbeveiliging die zijn gekend door Kaspersky wanneer de antivirusdatabases worden uitgebracht. Dankzij de definities in antivirusdatabases kan kwaadaardige code in gescande objecten worden gedetecteerd. De antivirusdatabases worden gemaakt door deskundigen van Kaspersky en worden elk uur geüpdatet.

Configuratieprofiel

Een bestand met een reeks instellingen en beperkingen voor je kind op het iOS-apparaat.

De app activeren

Het proces waarbij een abonnement van kracht wordt, waardoor je de volledige functionaliteit van het programma mag gebruiken totdat het abonnement verloopt.

Extra abonnementscode

Een code waarmee je het programma mag gebruiken maar die momenteel niet wordt gebruikt.

Gedeeld abonnement

Een Kaspersky Security Cloud-abonnement met het gedeelde beschermingspakket die de abonnementhouder in staat stelt om de aangeschafte bescherming te delen met andere gebruikers en de beveiliging van hun apparaten op afstand te beheren.

Kaspersky-updateservers

Een lijst met de HTTP- en FTP-servers van Kaspersky waar het programma database-updates voor mobiele apparaten ophaalt door ze te downloaden.

Licentiecode

Een unieke alfanumerieke reeks. Met een licentiecode kun je het programma gebruiken in overeenstemming met de Gebruiksrechtovereenkomst (licentietype, geldigheidsduur, beperkingen). Je kunt het programma alleen gebruiken als je een licentiecode hebt.

My Kaspersky-account

Een gebruikersaccount dat je nodig hebt om je bij My Kaspersky aan te melden en om bepaalde Kaspersky-programma’s te gebruiken. Je kunt het account aanmaken wanneer je je op My Kaspersky registreert. Dit account kun je ook gebruiken voor toegang tot andere Kaspersky-bronnen.

Programma

Een software, ontworpen om een bepaald doel te vervullen.

Update

Het vervangen of toevoegen van nieuwe bestanden (databases of programmamodules) die vanaf de Kaspersky-updateservers zijn opgehaald.