Toegang tot appcategorieën configureren

28 maart 2024

ID 96902

De configuratie van de toegang tot programma's of categorieën van programma’s is niet beschikbaar voor iOS- en macOS-apparaten.

Als je de toegang tot een programma eerder hebt geconfigureerd en hierbij geen rekening hebt gehouden met de categorie van het programma, zal het wijzigen van de toegangsinstellingen voor de categorie niet van invloed zijn op de eerder opgegeven instellingen.

Zo configureer je de toegang voor diverse categorieën van programma’s:

1. Ga naar het gedeelte Kinderen.
  2. Selecteer het profiel van het kind.
  3. Ga naar het subgedeelte Programma's.
  4. Klik op de knop Instellingen.
  5. Zorg ervoor dat de schakelaar Programma's monitoren is ingeschakeld. Als de schakelaar is uitgeschakeld, schakel je deze in.
  6. Klik op de koppeling Bewerken in het gedeelte waarin wordt beschreven hoe Kaspersky Safe Kids de appcategorieën gebruikt.
  7. Voer in het gedeelte Appcategorieën een van de volgende acties voor een appcategorie uit::
    • Als je het kind toegang wilt verlenen tot programma’s uit de geselecteerde categorie, selecteer je Toegestaan in de vervolgkeuzelijst van deze categorie.
    • Als je het kind geen toegang wilt geven tot de programma’s uit de geselecteerde categorie, selecteer je Verboden in de vervolgkeuzelijst van deze categorie.
  8. Klik op de knop Opslaan.

Binnen enkele minuten zijn de nieuwe instellingen toegepast op de apparaten van het kind als ze met het internet verbonden zijn.