De toegestane zone op de kaart opgeven

28 maart 2024

ID 96914

Je kunt toegestane zones op de kaart instellen alsook de tijd die je kind mag doorbrengen in deze zones. Voorbeeld: het kind moet overdag op school zijn en ‘s nachts thuis. Je ontvangt een melding wanneer het kind de toegestane zone verlaat als het op dat moment die zone niet mag verlaten.

Berichten voor het verlaten van de toegestane zone kunnen alleen worden verzonden als het apparaat van een kind is verbonden met het internet en de locatievoorzieningen op het apparaat zijn ingeschakeld.

Zo geef je een toegestane zone op:

1. Ga naar het gedeelte Kinderen.
  2. Selecteer het profiel van het kind.
  3. Ga naar het subgedeelte Waar is mijn kind.
  4. Klik op de knop Instellingen.
  5. Zorg ervoor dat de schakelaar Locatie monitoren is ingeschakeld. Als de schakelaar is uitgeschakeld, schakel je deze in.
  6. Klik in het gedeelte Toegestane zone op de koppeling Toegestane zone toevoegen.

Hiermee open je een kaart waarop je de standaard toegestane zone kunt zien. De standaard toegestane zone wordt in een groene kleur weergegeven.

7. Stel de toegestane zone in:
    • Als je de toegestane zone wilt verplaatsen, versleep je de kaart of klik je op een willekeurige plaats op de kaart.
    • Als je de grootte van de toegestane zone wilt wijzigen, versleep je de schuifpictogram(Grootte van een toegestane zone wijzigen).

Je kunt zoekfunctie voor adressen gebruiken in het invoerveld Zoeken boven aan de kaart om naar het relevante deel van de kaart te gaan.

8. Klik op Volgende.
  9. Selecteer een apparaat van het kind.
  10. Klik op Volgende.
  11. Klik op de koppeling Tijdsinterval toevoegen.
  12. Stel een planning voor de toegestane zone in: selecteer de dagen wanneer de toegestane zone actief is en stel een begin- en eindtijd voor de toegestane zone in.

Je kunt verschillende tijdsintervallen toevoegen.

13. Klik op de knop Gereed.

Een beschrijving van de instellingen van de toegestane zone verschijnt in het gedeelte Bestaande toegestane zones. Je ontvangt een melding wanneer het kind tijdens de opgegeven periode de veilige zone verlaat.