Overzicht van Kaspersky Safe Kids for Android/iOS

24 oktober 2023

ID 94982

Kaspersky Safe Kids ziet toe op de veiligheid van uw kinderen op het internet en in het dagelijkse leven. U beslist zelf wat veilig is voor uw kinderen: welke websites ze mogen bezoeken, hoe ver van huis ze mogen gaan, en hoeveel uren ze op de computer of smartphone mogen. De app verzekert dat uw kinderen de door u ingestelde regels volgen.

Kaspersky Safe Kids is geschikt voor kinderen van elke leeftijd. Wanneer u in Kaspersky Safe Kids het geboortejaar van het kind opgeeft, kiest de app automatisch de gepaste instellingen voor die leeftijd.

Wanneer uw kinderen op het internet surfen, helpt Kaspersky Safe Kids u bij het volgende:

• Toon uw kinderen alleen veilige zoekresultaten op het internet. Kaspersky Safe Kids verbergt bijvoorbeeld pagina’s met inhoud voor volwassenen.
  • Belet dat uw kinderen onveilige websites bezoeken door het beperken van een specifieke categorie (zoals websites om te gokken).
  • Achterhaal welke websites uw kinderen hebben bezocht.
  • Kom te weten welke berichten uw kind op sociale netwerken publiceert en met welke vrienden het communiceert.
  • Zorg dat uw kinderen minder tijd doorbrengen op het internet door tijdslimieten in te stellen voor internetgebruik.
  • Blokkeer indien nodig toegang tot alle websites.

Wanneer uw kinderen de computer, tablet of smartphone gebruiken, helpt Kaspersky Safe Kids u bij het volgende:

• Ontdek hoelang uw kinderen de apparaten hebben gebruikt.
  • Help uw kinderen het gebruik van deze apparaten te beperken door maximale apparaatgebruiksduur in te stellen.
  • Beperk het gebruik van specifieke apps of alle programma’s uit een specifieke categorie (zoals computerspellen) zodat uw kinderen tijd maken voor hun huiswerk of andere activiteiten.
  • Blokkeer het gebruik van apps die niet geschikt zijn voor de leeftijd van uw kinderen.

Wanneer u zich niet bij uw kinderen bevindt, helpt Kaspersky Safe Kids u bij het volgende:

• Controleer de lokatie van uw kinderen op een kaart.
  • Stel een veilige zone op een kaart in en ontvang meldingen als uw kinderen de veilige zone verlaten.
  • Ontvang waarschuwingen over de activiteiten van uw kinderen per e-mail of meldingen op uw smartphone.
  • Ontvang en beantwoord verzoeken van uw kinderen die ze via Kaspersky Safe Kids hebben verstuurd.

Kaspersky Safe Kids kan op Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten worden geïnstalleerd.

Installeer Kaspersky Safe Kids op elk apparaat dat uw kinderen gebruiken om hun veiligheid te monitoren.

Instellingen van Kaspersky Safe Kids

In het gedeelte Kinderen op My Kaspersky kunt u de standaardinstellingen van Kaspersky Safe Kids wijzigen en rapporten over de activiteit van uw kinderen bekijken. U hebt een My Kaspersky-account nodig om u aan te melden bij My Kaspersky.

U kunt Kaspersky Safe Kids ook installeren op uw smartphone, de app instellen voor gebruik door ouders en instellingen, meldingen en rapporten in de app controleren.