Hantera programmeddelanden

29 augusti 2019

ID 70969

Meddelanden visas i aktivitetsfältet när programhändelser kräver din uppmärksamhet. Beroende på hur allvarlig aktuell händelse är, kan du få följande typer av meddelanden:

• Kritiska meddelanden – informerar om händelser av avgörande betydelse för din dator ur säkerhetssynvinkel: till exempel upptäckt av ett skadligt objekt eller skadlig aktivitet i operativsystemet. Meddelandefönster och popup-meddelanden av denna typ har röd färg.
  • Viktiga meddelanden – informerar om händelser som kan vara av betydelse för din dator ur säkerhetssynvinkel, till exempel upptäckt av ett möjligen skadligt objekt eller möjligen skadlig aktivitet i operativsystemet. Meddelandefönster och popup-meddelanden av denna typ har gul färg.
  • Informationsmeddelanden – informerar om händelser som inte är kritiska ur säkerhetssynvinkel. Meddelandefönster och popup-meddelanden av denna typ har grön färg.

Om ett sådant meddelande visas på skärmen bör du omedelbart välja ett av de alternativ som föreslås i meddelandet. Det optimala alternativet är det som rekommenderas som standard av experterna på Kaspersky.

Ett meddelande kan stängas automatiskt genom att datorn startas om, så att Kaspersky Anti-Virus stängs, eller genom att aktivera läget Connected Standby i Windows 8. Meddelanden om start av program stängs efter 1 timme. När ett meddelande stängs automatiskt, utför Kaspersky Anti-Virus den rekommenderade standardåtgärden.

Meddelanden visas inte under den första timmens körning av programmet om du har köpt en dator med Kaspersky Anti-Virus förinstallerat (OEM-distribution). Programmet behandlar upptäckta objekt enligt rekommenderade åtgärder. Resultaten av denna behandling sparas i en rapport.