Uppgradera programmet

29 augusti 2019

ID 71677

Programmet uppdateras automatiskt. Om du har en giltig licens för Kaspersky Anti-Virus behöver du inte aktivera programmet: installationsguiden hämtar automatiskt information om licensen gällande aktuell version av Kaspersky Anti-Virus och använder den under installationen av den senaste versionen av Kaspersky Anti-Virus.

Programmet uppdateras automatiskt om du installerar en ny version av programmet över den tidigare.

Medan nedladdning av uppdateringen pågår, jämför programmet tidigare och nya versioner av Licensavtal för slutanvändare, Villkor för Kaspersky Security Network och Sammanställning gällande datahantering i marknadsföringssyfte. Om avtalen och/eller villkoren skiljer sig åt, ber programmet dig att läsa och godkänna dem på nytt.

Programmet kan uppgraderas om följande versioner av Kaspersky Anti-Virus installerats på din dator:

• Kaspersky Anti-Virus 2013
  • Kaspersky Anti-Virus 2014
  • Kaspersky Anti-Virus 2015
  • Kaspersky Anti-Virus 2016
  • Kaspersky Anti-Virus 2017
  • Kaspersky Anti-Virus 2018
  • Kaspersky Anti-Virus 2019

Uppgraderingar från tidigare versioner av programmet stöds inte.

Begränsningar kring uppgradering från en tidigare version av programmet

Efter en uppgradering från en tidigare version startar Kaspersky Anti-Virus automatiskt även om automatisk start av programmet har inaktiverats i inställningarna som har sparats. När operativsystemet startas om efteråt startar Kaspersky Anti-Virus inte automatiskt om automatisk start av programmet har inaktiverats i inställningarna som har sparats.

När en tidigare version av Kaspersky Anti-Virus uppgraderas ersätts följande programinställningar med standardinställningarna:

• Kaspersky Anti-Virus visningsinställningar
  • Sökschema
  • Delta i Kaspersky Security Network
  • Skyddsnivå för File Anti-Virus
  • Skyddsnivå för E-post Anti-virus
  • Uppdateringskällor
  • Lista över tillförlitliga webbadresser
  • Inställningar för URL-rådgivare

Vid uppdatering av Kaspersky Anti-Virus 2013, 2014 eller 2015 till en ny version är den gamla licensen inte alltid tillämplig. Detta beror på särskild licensiering i dessa programversioner. Vid uppdatering av Kaspersky Anti-Virus 2013, 2014 eller 2015 till en ny version kommer också den nya versionen av Kaspersky Anti-Virus att använda det nya programmets standardinställningar.