Automatiskt antivirus

13 mars 2024

ID 71782

Automatiskt antivirus ger antivirusskydd. Komponenten upptäcker och oskadliggör hot, annonsprogram och appar som inkräktare kan använda för att skada din enhet eller utnyttja dina personliga data.

Genomsök enhet

Skanna enhet har följande funktioner:

• Genomsök. I enlighet med dina val genomsöker appen följande:
    • hela filsystem,
    • endast installerade program,
    • en markerad fil eller mapp.
  • Uppdatera. Programmet laddar ner uppdaterade antivirusdatabaser som används för att identifiera hot. Uppdateringen ser till att din enhet har det senaste skyddet.
  • Karantän. Filer och appar som programmet identifierar under genomsökningen flyttas till karantänen. Programmet lagrar filerna och apparna i karantänen i komprimerat format så att de inte kan skada enheten. När en fil har satts i karantän kan du antingen ta bort den permanent eller återställa den (Kaspersky-appen rekommenderar att du inte återställer filer i karantän eftersom de kan skada din enhet). När en app har satts i karantän kan du bara ta bort den permanent.

Så här återställer du filer i karantän till sina ursprungliga mappar eller raderar dem permanent

Automatiskt antivirus

Automatiskt antivirus omfattar alla genomsökningsfunktioner och skyddar enheten automatiskt 24/7. Automatiskt antivirus identifierar hot i öppnade filer och genomsöker appar i realtid medan de installeras på enheten. Antivirusdatabaser och molntjänsten Kaspersky Security Network används för att ge automatiskt skydd.

Om en app som samlar in information är installerad på din enhet kan Kaspersky-appen klassificera den som skadlig programvara.

Konfigurera automatiska antivirusinställningar

Se även

Genomsök

Uppdatering av antivirusdatabaser