Kaspersky Internet Security 20

Aktivera Tillförlitligt programläge

29 augusti 2019

ID 81923

Så här aktiverar du Tillförlitligt programläge:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i huvudfönstrets nedre del.

Verktyg fönster öppen.

3. Gå till avsnittet Programhantering.
  4. Klick på länken Tillförlitligt programläge för att öppna fönstret Tillförlitligt programläge.
  5. Välj ett av alternativen för att aktivera Tillförlitligt programläge:
    • Klicka på knappen Aktivera i fönstret Tillförlitligt programläge.

Kaspersky Internet Security börjar köras i Tillförlitligt programläge. När detta alternativ är markerat, kan Kaspersky Internet Security köra program som har installerats på din dator innan Tillförlitligt programläge blev aktiva.

• Klicka på länken Slå på och sök i alla installerade program för att starta en analys av operativsystemet, varefter Tillförlitligt programläge blir aktiverat.

Detta kör en analys av operativsystemet och installerade program, med undantag för tillfälliga filer och dynamiska länkbibliotek som innehåller körbar kod. Status för analysen visas i det fönster Analys av installerade program som öppnas. Du kan minimera fönstret Analys av installerade program.

1. Vänta tills analysen av operativsystemet och installerade program är klar och visa information om analysresultaten.
      2. Om analysen upptäcker systemfiler som det inte finns tillräcklig information om, meddelar programmet dig om detta. Du kan visa en lista över dessa filer i fönstret Okända systemfiler. Om du är bekant med de här filerna och du vill jobba med dem i Tillförlitligt programläge kan du tillåta start av dessa filer. Det gör du genom att klicka på knappen Tillåt och fortsätt.
      3. Om analysen upptäcker program och moduler som det inte finns tillräcklig information om, meddelar Kaspersky Internet Security dig om detta. Du kan visa en lista över dessa program och moduler i fönstret Okända program och moduler. Om du vill tillåta uppstart av dessa program och moduler, går du till fönstret Okända program och moduler och för reglaget i Start-kolumnen mitt emot programmet eller modulen till läget Tillåtna.
      4. Klicka knappen Aktivera Tillförlitligt programläge.

Tillförlitligt programläge är nu aktiverat. Kaspersky Internet Security blockerar alla program och systemfiler som inte har klassificerats som tillförlitliga, med undantag för de som du har tillåtit. När du har aktiverat Tillförlitligt programläge och startat om operativsystemet för första gången, kan okända program starta tills Kaspersky Internet Security startar. Efter senare omstarter av operativsystemet blockerar Kaspersky Internet Security okända program från att starta.