Kaspersky Internet Security for Mac

Hantera licenser och abonnemang

14 februari 2022

ID 58759

Om du inte har en licens för Kaspersky Internet Security, eller om du använder en provversion av programmet, kan du köpa en licens.

Köp en licens

Du måste förnya din licens om den licens som är kopplad till den aktiva nyckeln har gått ut, tidsfristen är över och ingen reservnyckel har lagts till. När licensen upphört att gälla och tidsfristen är över fortsätter programmet att fungera med begränsad funktionalitet (t.ex. blir uppdateringar och Kaspersky Security Network otillgängliga). Du kan fortfarande använda vissa programkomponenter och köra virussökningar, men endast med de antivirusdatabaser som installerades innan tidsfristen upphörde.

Viktigt: När antivirusdatabaserna är föråldrade är infektionsrisken högre.

Förnya en licens

När du använder programmet under licens eller prenumeration kontaktar Kaspersky Internet Security automatiskt aktiveringsservern vid viss intervall för att verifiera licens- eller prenumerationsstatusen tills licensen eller prenumerationen upphör att gälla.

Om du använder programmet under en obegränsat prenumeration förnyar Kaspersky Internet Security din prenumeration utan någon åtgärd från din sida.

Om din prenumeration har gått ut och tidsfristen för att förnya prenumerationen är över meddelar Kaspersky Internet Security dig om detta och slutar att försöka förnya prenumerationen automatiskt. Kaspersky Internet Security slutar att uppdatera programdatabaserna (om du prenumererade på uppdateringar) eller slutar att skydda din dator (om du prenumererade på uppdateringar och skydd).

Du kan förnya din prenumeration manuellt genom att kontakta leverantören som sålde Kaspersky Internet Security till dig.

Förnya din prenumeration

Din premumerationsstatus kan bli inaktuell. I sådant fall måste du uppdatera prenumerationsstatusen manuellt. Om du inte har en aktuell prenumeration fungerar Kaspersky Internet Security med begränsad funktionalitet (för prenumeration på uppdateringar). Eller så slutar programmet att skydda datorn (för prenumeration på uppdateringar och skydd).

Status för uppdatering av prenumeration

Se även

Om licensen

Om prenumerationen