Vad gör du om din mobila enhet någonsin försvinner eller blir stulen?

4 april 2023

ID 95353

Om din mobilenhet försvinner eller blir stulen kan du låsa enheten och försöka lokalisera den. Om det är omöjligt att få tillbaka enheten kan du radera alla personliga data från den. Du kan fjärrhantera enheten genom att skicka kommandon till enheten från Administrationskonsolen.

Fjärrhantering på Administrationskonsolen av en enhet som har förlorats eller stulits stöds endast på mobila enheter som kör programmet. Du behöver först ställa in funktionen Antistöld i programmet för att skydda din enhet. Enheten måste vara igång och vara ansluten till Internet för att kunna ta emot ett kommando. Mer information finns i programmets hjälpavsnitt på Kaspersky Online Help.

Skicka ett kommando till din mobila enhet:

1. Gå till avsnittet Enheter.
  2. Klicka på den mobila enhet det gäller.

Ett fönster där du kan hantera den mobila enheten öppnas.

3. Klicka på knappen <name of the command>.
  4. Bekräfta åtgärden.

Status och resultaten av utförda kommandon visas i avsnittet Stöldskyddshistorik.

Du kan skicka följande kommandon till den mobila enheten:

• Lås och lokalisera

Detta kommando låser den mobila enheten och lokaliserar den med hjälp av GPS och GSM. Den mobila enhetens plats visas på kartan i resultatsektionen. Platskoordinaterna skickas dessutom till den e-postadress som angetts i dina kontoinställningar. Du kan även ange den text som ska visas på den låsta enhetens skärm.

• Alarm

Detta kommando låser din mobila enhet och sätter igång ett larm på enheten även om det är i tyst läge. Du kan även ange den text som ska visas på den låsta enhetens skärm.

• Mugshot

Med detta kommando kan du låsa din mobila enhet och ta ett foto på personen som för närvarande använder enheten. Du kan endast få mugshots från mobila enheter som har en frontkamera. Detta kommando kan inte utföras på enheter utan frontkamera. Du kan visa de mugshots som du får i resultatsavsnittet. Du kan även ange den text som ska visas på den låsta enhetens skärm.

Så visar du mottagna profilbilder

Förbrytarfoto kan inte tas i Tyskland på grund av lokal lagstiftning. Enheten är endast låst.

• Rensa data

Detta kommando rensar alla data som finns lagrade på din mobila enhet. Den mobila enheten återställs till sina fabriksinställningar.

Om du skickar kommandot Rensa alla data till en mobil enhet raderas också programmet efter att kommandot har körts. Den mobila enheten kommer inte att kunna ta emot ytterligare fjärrkommandon.

Se även

Vad gör du om du har glömt den hemliga koden till en mobilenhet?