Ta bort spår av aktivitet på datorn

13 augusti 2019

ID 70902

Användarens aktiviteter på datorn loggas i operativsystemet. Följande information sparas:

• Information om sökningar som gjorts av användare och besökta webbplatser
  • Information om startade program, samt öppnade och sparade filer
  • poster i Microsoft Windows händelseloggar
  • annan information gällande användarens aktiviteter

Inkräktare och obehöriga personer kan skaffa sig åtkomst till konfidentiella data som finns i information om användarens tidigare åtgärder.

Kaspersky Small Office Security innehåller Sekretessrensningsguiden som tar bort spår av användarnas aktiviteter i operativsystemet.

För att köra Sekretessrensningsguiden:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i huvudfönstrets nedre del.

Verktyg fönster öppen.

3. Gå till avsnittet Rensa och optimera.
  4. Klicka på länken Sekretessrensning för att köra Sekretessrensningsguiden.

Guiden består av en serie skärmbilder (steg) som du kan navigera mellan med knapparna Bakåt och Nästa. Klicka på knappen Klar för att stänga guiden när den är klar. Klicka på knappen Avbryt för att stoppa guiden.

Låt oss gå igenom stegen i guiden i mer detalj.

Starta guiden

1. Välj ett av två alternativ för användning av guiden:
    • Sök efter spår av användaraktivitet. Guiden startar en sökning efter spår av dina aktiviteter på datorn.
    • Återställ ändringar. Guiden återställer ändringar som tidigare utfördes av Sekretessrensningsguiden. Det här alternativet är tillgängligt om aktivitetsspår tidigare har tagits bort av guiden.
  2. Klicka på länken Nästa för att starta guiden.

Sökning efter aktivitetsspår

Om du valde alternativet Sök efter spår av användaraktivitet, utför guiden en sökning efter spår av användaraktiviteter på din dator. Sökningen kan ta en stund. När sökningen är klar fortsätter guiden automatiskt till nästa steg.

Välja åtgärder för Sekretessrensningsguiden

När sökningen avslutats informerar guiden dig om upptäckta aktivitetsspår och frågar efter åtgärder att vidta för att rensa bort de upptäckta aktivitetsspåren.

För att se åtgärder som har inkluderats i en grupp, utöka listvyn för den valda gruppen.

För att få guiden att utföra en viss åtgärd, markera kryssrutan till vänster om motsvarande åtgärd. Som standard utför guiden alla rekommenderade och starkt rekommenderade åtgärder. Avmarkera kryssrutan för den åtgärd du inte vill utföra.

Vi rekommenderar starkt att du inte avmarkerar kryssrutor som är markerade som standard, då detta kan göra att din dator inte är skyddad mot hot.

Efter det att du har definierat en uppsättning åtgärder som guiden ska utföra, klickar du på knappenNästa.

Sekretessrensning

Guiden vidtar de åtgärder som valts i det föregående steget. Det kan ta tid att undanröja alla spår av aktiviteterna. För att vissa spår av aktiviteter ska kunna tas bort kan det krävas en omstart av datorn; guiden underrättar dig om detta.

När rensningen är klar fortsätter guiden automatiskt till nästa steg.

Avsluta guiden

Klicka på Klar för att stänga guiden.