Om uppdatering av databaser och programmoduler

13 augusti 2019

ID 93957

Installationspaketet för Kaspersky Small Office Security inkluderar databaser och programmoduler. Använda dessa databaser:

• Kaspersky Small Office Security upptäcker de flesta hot genom att använda Kaspersky Security Network, som kräver en Internet-anslutning.
  • Kaspersky Small Office Security identifierar inte reklamprogram, program för automatisk uppringning och legitima program som kan användas av inkräktare i syfte att skada din dator eller samla in dina personliga data.

För att få fullt skydd, rekommenderar vi att du uppdaterar databaser och programmoduler så snart programmet har installerats.

Databaser och programmoduler uppdateras i etapper:

1. Kaspersky Small Office Security börjar uppdatera databaser och programmoduler enligt de angivna inställningarna: automatiskt, på schema eller vid efterfrågan. Programmet kontakter en uppdateringskälla som lagrar en databas för programmets modul uppdateringspaketet.
  2. Kaspersky Small Office Security jämför de befintliga databaserna med databaser tillgängliga på Uppdateringskällan. Kaspersky Small Office Security hämtar om databaserna är olika, de saknade delarna av databaserna.

Programmet använder sedan uppdaterade databaser och programmoduler för att söka igenom datorn för virus och andra hot.

Du kan använda följande uppdaterade källor:

• Kaspersky Labs uppdateringsservrar
  • HTTP- eller FTP-server
  • Nätverksmapp

Uppdatering av databaser och programmoduler omfattas av följande begränsningar och detaljer:

• Databaser anses vara inaktuella efter en dag och extremt inaktuella efter sju dagar.
  • Internetanslutning krävs för att ladda ned ett uppdateringspaket från Kaspersky Labs servrar.
  • Uppdatering av databaser och programmoduler inte är tillgängliga i följande fall:
    • Licensen har löpt ut, eller så är inte respitperioden eller läget med begränsad funktionalitet tillgängligt.
    • En uppmätt mobil Internetanslutning används. Denna begränsning gäller på datorer som körs med Microsoft Windows 8 eller nyare versioner av detta operativsystem om automatiska uppdateringar eller schemalagda uppdateringar är aktiverade och en trafik gräns har ställts in för en uppmätt mobil anslutning. Om du vill att programmet ska uppdatera databaser och programmoduler i detta fall, ska du avmarkera kryssrutan vid Begränsa trafik för uppmätta anslutningar som du hittar under InställningarYtterligare Nätverk.
    • Programmet används med abonnemang och du har avbrutit ditt abonnemang på webbplatsen hos tjänsteleverantören.