Kaspersky Small Office Security 7

Hur du konfigurerar kontroll av lösenordsstyrka för fjärråtkomst till filservern

29 augusti 2019

ID 183017

Kaspersky Small Office Security kontrollerar styrkan på lösenordet för ditt Windows-konto som används för fjärråtkomst till filservern.

Kaspersky Small Office Security använder följande kriterier för att kontrollera styrkan hos lösenord:

• Tid för senaste lösenordsändring
  • Minst antal tecken som ett lösenord kan innehålla

För att konfigurera kontroll av lösenordsstyrka:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. I avsnittet Ytterligare väljer du Ytterligare skydds- och hanteringsverktyg.

Fönstret Inställningar för ytterligare skyddsverktyg öppnas.

4. I avsnittet Kontroll av lösenordsstyrka i Windows, vidta följande åtgärder:
    • Välj kryssrutan Varna om utgångna lösenordet om och välj en tidsperiod efter då programmet kommer meddela dig om det utgångna lösenordet.
    • I den nedrullningsbara listan Rekommendera lösenordsbyte om och välj en tidsperiod efter så programmet kommer rekommendera dig att ändra ditt lösenord.
    • Välj kryssrutan Varna om lösenordslängden i Windows inställningar är kortare än om du vill att programmet ska kontrollera den minsta längden på lösenord som ställts in i Windows på denna enhet. Om lösenordslängden i Windows är kortare än värdet som anges här, kommer Kaspersky Small Office Security att visa dig ett meddelande som berättar för att du bör öka minsta lösenordslängd i Windows.