Om Kaspersky Password Manager

28 mars 2024

ID 152226

Kaspersky Password Manager är en heltäckande lösning för skydd av din privata information. Du kan använda lösningen för att säkert lagra och hämta dina privata data, exempelvis lösenord till webbplatser och program, bankkortsuppgifter eller anteckningar.

Data som lagras i programmet Kaspersky Password Manager på dina enheter synkroniseras med data som lagras krypterat i molnet på en Kaspersky-server. Kaspersky Password Manager håller data automatiskt uppdaterad på alla dina enheter och gör att du säkert kan få åtkomst till data överallt via My Kaspersky.

Så här skyddas dina privata data av Kaspersky Password Manager

Dina data är krypterade baserat på ditt huvudlösenord. Huvudlösenordet lagras inte någonstans på dina enheter eller i molnet. Endast du känner till ditt huvudlösenord. Data är krypterade när du anger ditt huvudlösenord. Du ombeds att skapa ett nytt huvudlösenord när du använder Kaspersky Password Manager för första gången.

Kaspersky Password Manager krypterar data med symmetrisk kryptering baserad på AES-algoritmen (blockstorlek = 128, nyckelstorlek = 256, utfyllnad = PKCS7, läge = CBC). När du jobbar med molnlagring i My Kaspersky lagras inte data lokalt på enheten, utan finns istället endast tillgängliga när du använder My Kaspersky.

Det är omöjligt att återställa huvudlösenordet. Du kan skapa en ny molnlagring och skydda den med ett nytt huvudlösenord. När du skapar en ny molnlagring tas alla data som lagrats i den aktuella molnlagringen bort permanent. Om Kaspersky Password Manager är installerat på dina enheter, kan du synkronisera ditt lokala datavalv på den enheten med din molnlagring samt skapa en säkerhetskopia på ditt lokala datavalv. Du kommer kunna lagra dina data från säkerhetskopieringen när du kommer ihåg ditt gamla huvudlösenord.

Den här metoden av datalagring håller din personliga information säker, även om din enhet med Kaspersky Password Manager någonsin skulle försvinna eller bli stulen.

Typer av data som du kan skydda med Kaspersky Password Manager

• Konton. Ett konto innehåller de data som krävs för att logga in användaren på en webbplats eller ett program.
  • Adresser. Exempelvis dina leverans- och faktureringsadresser.
  • Bankkort. Lagra dina bankkortsuppgifter för att fylla i automatiskt när du handlar online.
  • Bilder. Exempelvis, skannade dokument. Du kan lagra JPEG-, PNG-, BMP-bilder, eller PDF-filer.
  • Anteckningar. Anteckningar är avsedda för att lagra annan textinformation. En anteckning kan maximalt vara 4 096 tecken lång.

Kaspersky Password Manager 8.x stöds inte på My Kaspersky. Vissa typer av poster som skapats i nyare versioner av programmet kan vara icke tillgängliga i tidigare versioner. För detaljerad information om typer av poster som stöds i olika programversioner, hänvisa till Kunskapsbasen. Du kan alltid uppdatera din molnlagring till den senaste versionen. Uppdateringen går inte att ångra.

Se till att du använder ett starkt huvudlösenord

• Använd inte samma lösenord för olika konton eller för huvudlösenordet.
  • Använd inte ett huvudlösenord som är för enkelt. Ett lösenord anses vara starkt om det innehåller minst åtta tecken, varav några är specialtecken, siffror samt stora och små bokstäver. Ett lösenord ska vara mellan 4 och 64 tecken långt. Ju längre lösenordet är, desto säkrare är det.
  • Se till att inte använda ett lösenord som innehåller information som är lätt att gissa eller som finns på Internet (som till exempel namn på familjemedlemmar eller deras födelsedatum).

Vi rekommenderar att installera programmet på alla dina enheter om du vill utnyttja alla funktioner hos Kaspersky Password Manager. Du kan hitta detaljerad information i programmets hjälpavsnitt på Kaspersky Online Help.