Konfigurera autentiseringsappar på flera enheter

28 mars 2024

ID 183198

För att konfigurera autentiseringsappar på flera enheter:

1. Ladda ned och installera autentiseringsappar på alla dina enheter som du vill använda med My Kaspersky.
  2. Gå till Kontoinställningar → Säkerhet → Autentiseringsappar på My Kaspersky.

Du måste först ställa in tvåstegsverifiering via ditt mobilnummer för att appfunktionen för autentisering ska vara tillgänglig.

3. Klicka på knappen Konfigurera.

En QR-kod och en hemlig nyckel tillhandahålls. Om du tidigare har konfigurerat tvåstegsverifiering via en autentiseringsapp, stänger du av funktionen och slår på den igen för att få en ny QR-kod och en hemlig nyckel. Du behöver använda samma QR-kod eller hemliga nyckel på alla dina enheter.

4. Lägg till ditt My Kaspersky-konto till dina autentiseringsappar genom att skanna QR-kod eller mata in den hemliga nyckeln.

Om du vill ställa in funktionen på dina andra enheter kan du spara QR-koden, till exempel genom att ta ett foto eller kopiera den hemliga nyckeln till dina anteckningar.

5. Verifiera att säkerhetskoderna som skapades i dina appar är samma på båda enheterna.
  6. Skicka in en säkerhetskod som genererats i någon av dina appar.

Säkerhetskoder ändras var 30:e sekund. Du kan behöva vänta på att en ny säkerhetskod genereras i din app som är giltig.

Installationen är klar. Du kan använda vilken som helst av dina konfigurerade enheter för att logga in på My Kaspersky.