Ordlista

28 mars 2024

ID 95897

Abonnemang

Ett abonnemang med kontinuerliga betalningar som du kan säga upp när som helst som kan vara antingen aktiv eller inaktiv. Aktiv prenumeration har en accepterad automatiskt betalningsintervall.

Aktiv nyckel

En nyckel som används av programmet.

Aktivera programmet

Processen för att aktivera en prenumeration, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja alla funktioner i programmet tills prenumerationen löper ut.

Antivirusdatabaser

Databaser som innehåller information om hot mot datorsäkerheten som Kaspersky kände till när antivirusdatabaserna gavs ut. Poster i antivirusdatabaser gör att skadlig kod kan upptäckas i genomsökta objekt. Antivirusdatabaserna skapas av specialister vid Kaspersky och uppdateras varje timme.

Delad prenumeration

En Kaspersky Security Cloud-prenumeration med familjepaketet, som gör det möjligt för prenumerationsägaren att dela det införskaffade skyddet med familjemedlemmar och fjärrhantera säkerheten för enheterna.

Kasperskys uppdateringsservrar

En lista över Kasperskys HTTP- och FTP-servrar från vilka programmet laddar ner databasuppdateringar till mobila enheter.

Konfigurationsprofil

En fil som inkluderar en uppsättning inställningar och restriktioner för ditt barns iOS-enhet.

Licensnyckel

En unik alfanumerisk sekvens. En licensnyckel möjliggör användning av programmet i enlighet med licensavtalet för slutanvändare (licenstyp, giltighetsperiod och restriktioner). Du kan endast använda programmet när du har en licensnyckel.

My Kaspersky-konto

Ett användarkonto krävs för att logga in på My Kaspersky samt för att använda vissa Kaspersky-program. Du kan skapa ett konto när du registrerar dig på My Kaspersky. Detta konto kan också användas för att komma åt andra Kaspersky-resurser.

Prenumerationstid

Den period under vilken du har tillgång till programmets funktioner och rätten att använda ytterligare tjänster. Vilka tjänster du kan använda beror på typen av prenumeration.

Program

Ett program som är skapat till att uppfylla att särskilt ändamål.

Uppdatera

Procedur för att ersätta eller lägga till nya filer (databaser eller programmoduler) som hämtats från Kasperskys uppdateringsservrar.

Ytterligare prenumerationsnyckel

En nyckel som ger rätt att använda programmet, men som inte används för närvarande.