Konfigurera tillgång till webbplatskategorier

28 mars 2024

ID 96893

Konfigurera tillgång till webbplatskategorier:

1. Gå till avsnittet Barn.
  2. Välj barnets profil.
  3. Gå till underavsnittet Internet.
  4. Klicka på knappen Inställningar.
  5. Se till att växlingsreglaget Webbaktivitetskontroll är på. Om växlingsreglaget är av slår du på det.
  6. I avsnittet Begränsningar på webbplatskategorier ska du utföra en av följande åtgärder för en webbplatskategori:
    • För att medge tillgång för barnet till den valda kategorin ska du välja Tillåten i rullgardinslistan för denna kategori.
    • Om du vill att programmet ska visa en varning när barnet försöker gå till en webbplats i den valda kategorin ska du välja Varning i rullgardinslistan för denna kategori. Barnet kommer att kunna avvisa varningen och öppna webbplatsen.
    • För att förbjuda barnet att gå in på webbplatser i den valda kategorin ska du välja Förbjuden i rullgardinslistan för denna kategori.
  7. Klicka på knappen Spara.

De nya inställningarna tillämpas på barnets enheter som ansluts till Internet inom några minuter.

På iOS 13-enheter har övervakningsfunktionen för internetanvändning vissa begränsningar. Läs mer