Konfigurera tillgång till program oavsett vilken kategori de tillhör

28 mars 2024

ID 96904

Åtkomst till program eller programkategorier går inte att konfigurera på iOS- och macOS-enheter.

Som standard blockerar Kaspersky Safe Kids vissa webbläsare som inte är helt kompatibla på Windows- och Android-enheter, samt appar som kan användas av barn för att kringgå de skyddsinställningar du har gjort. Du kan redigera inställningar för appåtkomst när som helst med hjälp av de instruktioner som anges nedan.

Konfigurera tillgång till ett program oavsett vilken kategori det tillhör:

1. Gå till avsnittet Barn.
  2. Välj barnets profil.
  3. Gå till underavsnittet Program.
  4. Klicka på knappen Inställningar.
  5. Se till att växlingsreglaget Programövervakning är på. Om växlingsreglaget är av slår du på det.
  6. Välj ett barns enhet.
  7. För program på enheten som du vill bevilja eller begränsa åtkomst till, klicka på länken med den aktuella åtkomsttypen i den högre delen av linjen med appnamnet.
  8. Utför en av följande åtgärder för det angivna programmet:
    • För att ge barnet tillgång till programmet ska du välja Tillåten i rullgardinslistan.
    • För att förbjuda barnet att komma åt programmet ska du välja Förbjuden i rullgardinslistan.
    • För att begränsa programanvändningen väljer du Begränsad i den nedrullningsbara menyn och anger hur många timmar om dagen som barnet kan använda programmet.
  9. Klicka på knappen Spara.

De nya inställningarna tillämpas på barnets enheter som ansluts till Internet inom några minuter.