Skapa schema för enhetsanvändning

28 mars 2024

ID 96908

Skapa schema för enhetsanvändning:

1. Gå till avsnittet Barn.
  2. Välj barnets profil.
  3. Gå till underavsnittet Enhetsanvändning.
  4. Öppna fliken Inställningar.
  5. Klicka på Inställningar på panelen för den enhet som du vill söka igenom. Du kan behöva slå på funktionsväxlingsreglaget först.
  6. Vidta en av följande åtgärder:
    • Om du vill att appen ska visa en varning när barnet inte har tillåtelse att använda enheten väljer du Visa varning i avsnittet Typ av övervakning.
    • Om du vill att appen ska blockera enhetsanvändning när barnet inte får använda enheten, väljer du Blockera enheten.
    • Om du bara vill få rapporter om enhetsanvändningen, väljer du Endast statistik.

Det går inte blockera iOS-enheter på grund av begränsningar i operativsystemet.

7. I avsnittet Schemalägg klickar du på Redigera på önskad dag.
  8. Ange timmar med tillåten användning och timmar som är förbjudna den dagen:
    • Använd växlingsreglaget Daglig gräns eller rullgardinsmenyn för att ange hur många timmar ditt barn kan använda enheten.
    • Använd växlingsreglaget Paus och länken Lägg till för att fastställa tidsintervall när barnet inte tillåts använda enheten.

Pausfunktionen är tillgänglig i Premium-versionen. Du kan behöva uppdatera ditt barns app till den senaste versionen.

9. Redigera andra veckodagar.
  10. Klicka på Spara.

Begäran om ytterligare tid

När den dagliga gränsen överskrids, eller paus har schemalagts, kan ditt barn begära ytterligare tid via appen. Du kommer att få e-post eller en push-avisering om denna begäran.

När du tillåter extra tid kan ditt barn använda de ytterligare timmarna när som helst fram till midnatt den dag då begäran görs. Den schemalagda pausen kommer att ignoreras av appen. Timmarna efter midnatt kommer också att ignoreras. Det är en engångsbegäran som inte ändrar det förhandsdefinierade schemat.

Se även

Redigera inställningar för meddelande