Kaspersky Safe Kids-översikt

27 mars 2023

ID 94698

Kaspersky Safe Kids övervakar ditt barns säkerhet på Internet och i vardagen. Du bestämmer vad som är säkert för dina barn: vilka webbplatser de får besöka, hur långt hemifrån de får gå och hur många timmar de får använda datorn eller smarttelefonen. Programmet ser till att ditt barn följer uppsatta regler.

Kaspersky Safe Kids är lämpligt för barn i alla åldrar. När du anger barnets födelseår i Kaspersky Safe Kids väljer programmet automatiskt den inställning som är lämplig för den åldern.

När ditt barn surfar på Internet hjälper Kaspersky Safe Kids dig att:

• Endast visa säkra webbsökresultat för ditt barn. Kaspersky Safe Kids döljer till exempel sidor med vuxeninnehåll.
  • Hindra ditt barn från att besöka osäkra webbsidor genom att blockera att en viss kategori (t.ex. spelsidor).
  • Få reda på vilka webbplatser som ditt barn har besökt.
  • Få information om ditt barns inlägg på sociala nätverk och vilka vänner ditt barn kommunicerar med.
  • Se till att dina barn spenderar mindre tid på Internet genom att ställa in begränsad användningstid.
  • Blockera åtkomst till alla webbplatser vid behov.

När ditt barn använder datorn, surfplattan eller smarttelefonen hjälper Kaspersky Safe Kids dig att:

• Få information om hur länge dina barn använder enheterna.
  • Se till att ditt barn spenderar mindre tid med enheterna genom att ställa in begränsad användningstid.
  • Begränsa användningen av specifika program eller alla program inom en viss kategori (t.ex. datorspel) för att skapa mer tid för läxor eller andra aktiviteter.
  • Hindra användning av program som inte är lämpliga för barnets ålder.

När du inte är tillsammans med ditt barn hjälper Kaspersky Safe Kids dig att:

• Visa ditt barns plats på en karta.
  • Konfigurera ett säkert område på en karta och få aviseringar när ditt barn passerar gränsen.
  • Få meddelanden om ditt barns aktivitet via e-post eller till din telefon.
  • Ta emot och svara på frågor från ditt barn via Kaspersky Safe Kids.

Kaspersky Safe Kids kan installeras på enheter med Windows, macOS, Android och iOS.

Övervaka ditt barns säkerhet genom att installera Kaspersky Safe Kids på varje enhet ditt barn använder.

Kaspersky Safe Kids-inställningar

Du kan ändra standardinställningarna för Kaspersky Safe Kids och visa information om ditt barns aktivitet i avsnittet Barn i My Kaspersky. Du behöver ett My Kaspersky-konto för att logga in på My Kaspersky.

Det går även att installera Kaspersky Safe Kids på din smarttelefon, ställa in programmet för användning av förälder och visa inställningar, meddelanden och rapporter i appen.