Controleer links in chatberichten

Safe Messaging controleert links die u ontvangt in chatberichten via WhatsApp, Viber, Telegram en Google Hangouts.

Wanneer u een bericht met links naar kwaadwillende of vervalste websites in een chatbericht ontvangt, blokkeert de app deze link en toont u een waarschuwingsvenster in de browser.

Veilig berichtenverkeer blokkeert alleen links in Google Chrome. Stel Google Chrome in als uw standaardbrowser om uzelf te beschermen tegen gevaarlijke links in chatberichten.

Deze functie werkt mogelijk ook met vooraf geïnstalleerde browsers van bepaalde apparaten, zoals Samsung Internet op een Samsung-apparaat. Andere browsers worden niet ondersteund.

Om gevaarlijke links te blokkeren die in messengers worden ontvangen:

1. Tik in het snelstartpaneel in het hoofdvenster van Kaspersky Internet Security op Veilig berichtenverkeer.
  2. Tik Controleer links in chatberichten.
  3. Zet de schakelaar Gevaarlijke links blokkeren op AAN.

Kaspersky Internet Security blokkeert links naar kwaadwillende of vervalste websites die u in chatberichten ontvangt.