Kako da postavite proveru u dva koraka

Da biste unapredili bezbednost vašeg naloga, možete da postavite proveru u dva koraka. Kada se omogući ova funkcija, niko ne može da se prijavi na vaš nalog bez vaše lozinke i jednokratnog bezbednosnog kôda koji se šalje na vaš broj mobilnog telefona ili koji se pravi putem aplikacije za potvrdu identiteta.

Nakon što podesite proveru u dva koraka, odgovorni ste za fizičko čuvanje svog mobilnog telefona i sprečavanje pristupa telefonskom broju. Ukoliko izgubite pristup svom telefonskom broju, najverovatnije nećete moći da se prijavite na svoj My Kaspersky nalog. Preporučujemo vam da podesite aplikaciju za potvrdu identiteta na uređaj koji nije vaš mobilni telefon. Ovo će vam omogućiti da se prijavite na svoj nalog i da koristite funkciju Zaštita od krađe ukoliko izgubite mobilni telefon ili vam isti bude ukraden.

Podešavanje provere u dva koraka putem broja mobilnog telefona

Podešavanje provere u dva koraka putem aplikacije za potvrdu identiteta

Promena broja telefona

Ukoliko podesite proveru u dva koraka prilikom prijave, opcija bezbednosnog pitanja trajno biva onemogućena.

Ukoliko koristite stariju Kaspersky aplikaciju koja ne podržava proveru u dva koraka, najverovatnije nećete moći da se povežete na vaš nalog. Bićete obavešteni putem e-pošte ukoliko aplikacija ne može da se poveže. Da biste rešili problem sa povezivanjem, ažurirajte vaše aplikacije na najnovije verzije. Najnovije verzije možete da preuzmete iz odeljka „Preuzimanja“.

Takođe pogledajte

Osnovni podaci o proveri u dva koraka putem aplikacije za potvrdu identiteta

Kako da podesite aplikacije za potvrdu identiteta na više uređaja

Vrh strane