Konfigurera tvåstegsverifiering

Om du vill förbättra säkerheten för ditt konto kan du ställa in tvåstegsverifiering. När den här funktionen är aktiverad kommer ingen att kunna logga in på ditt konto annat än genom att använda ditt lösenord och en engångssäkerhetskod som skickas till din mobiltelefon eller som genereras i din autentiseringsapp.

När du har konfigurerat tvåstegsverifiering ansvarar du själv för att hålla telefonen fysiskt skyddad och säkerställa åtkomsten till ditt telefonnummer. Om du förlorar åtkomst till ditt telefonnummer kommer du inte att kunna logga in på ditt konto på My Kaspersky. Vi rekommenderar att du även konfigurerar en autentiseringsapp på en annan enhet än din mobiltelefon. Detta gör att du kan logga in på ditt konto och använda Antistöldfunktionerna om din mobiltelefon är borttappad eller stulen.

Konfigurera tvåstegsverifiering via ditt mobiltelefonnummer

Konfigurera tvåstegsverifiering via en autentiseringsapp

Ändra telefonnummer

Om du har ställt in tvåstegsverifieringen inaktiveras funktionen Säkerhetsfråga permanent.

Om du använder ett äldre Kaspersky-program som inte stöder tvåstegsverifiering kanske du inte kan ansluta det till ditt konto. Du kommer att meddelas via e-post om ditt program inte kunde ansluta. För att lösa anslutningsproblem måste du uppdatera dina program till den senaste versionen. Du kan ladda ned de senaste versionerna från avsnittet Hämtningar.

Se även

Om tvåstegsverifiering via en autentiseringsapp

Konfigurera autentiseringsappar på flera enheter